Allehanda

Det lackar mot jul

Födelsedagskalas för grannens fyraåring avklarat. Farfar och farmor, alias Sister Jane från den Lyckliga staden, var på plats och berättade att de tidigare på dagen varit på julgranjakt. Julgran hade de hittat så nu är det bara att pynta och senare sopa barr.

De mötte en familj från staden som var ute i samma ärende. Gran hade de också lyckats skaffa och de stannade till för att prata.  Ett av barnen tittade intresserat på sister Janes gran och frågade: ”Har ni också varit och stulit gran på Bådan?” Till saken hör att sister Jane med gemål äger mark vid Bådan där de själva huggit sin gran. Om de lyckades hålla sig för skratt vet jag inte men det måste ha varit svårt när barnet fortsatte: ”Vi tog bara en halv gran” vilket gjorde saken än värre för det tydde på att de huggit en större gran och bara tagit toppen. Av barn och fyllhundar brukar man få höra sanningen, sägs det. Hur föräldrarna reagerade förtäljer inte storyn men historien är ändå god.

Själv skall jag inte ha någon julgran men ljusstaken i fönstret mot byn har nu kommit upp.

Dags att tälja tändor innan jag sätter fyr i spisen

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »