Allehanda

Slöfocken vs Asus-datorn

Inte så roligt att skriva blogg! Inte för att jag ogillar bloggskrivandet eller att jag inte har att skriva om men min Asus-dator är inne för reparation och då får jag hålla tillgodo med Slöfocken. Den är minsann inte snabb utan erbarmligt långsam och trög trots att jag i vintras gjorde en nyinstallation av hela systemet. Min vanliga Asus-dator är mycket snabbare.

På min Asus-dator slutade vissa tangenter att fungera eller de fungerade bara ibland. Mycket enerverande. Jag beslöt att lämna in den på stället där jag köpte den så att jag skulle fått den åtgärdad på garantin men det kunde ta ända upp till en månad så då avstyrde jag detta och hämtar ut den på fredag. Istället köper jag ett externt tangentbord och kör med det istället.

Det skulle inte ha fungerat att tillfälligt flytta över viktiga program till Slöfocken, den hade helt enkelt fått ett sammanbrott så fort något mera resurskrävande hade behövts utföras. Konstigt att det kan vara så stor skillnad på två annars ganska likvärdiga maskiner. Den största skillnaden är att Asus-datorn har en i5-processor medan Slöfocken har en enklare AMD-processor. Asus är 1,5 år gammal och Slöfocken är  drygt 3 år.

Usch ja, inte roligt. Nåja, jag får ge mig till tåls ett par dagar till så kan jag återgå till min vanliga dator och åter låta Slöfocken sköta TV-tittandet åt mig. Det klarar den av med nöd och näppe.

På Asus-datorn har jag Microsofts kontorsprogram installerat medan jag på Slöfocken installerade Open Office som är gratis. Förvisso ett fullt fungerande kontorsprogram men jag har ändå vant mig så mycket med MS Office att jag saknar det enormt. Bland annat Outlook epostprogram där jag har alla mina kontakter.

Jag ville bara beklaga mig lite och berätta hur situationen är och varför det dröjt med nytt inlägg. Vi tittar på en katt!

Detta är svågers katt Kissi. En egensinnig typ som gör som den vill. Den är ingen innekatt men får den komma och gå som den vill så kan det nog passa att stanna inne en stund också. Den vill gärna va med när det händer något där ute men ack, kom inte för nära. Försöker man locka på Kissi  blir den helt plötsligt intresserad av något helt annat och ignorerar en fullständigt samtidigt som den håller ett vakande öga på en. Maken till utfrysning får man leta efter!
På bilden intar den denna posé ”Jag bryr mig inte ett skvatt om dig och din kamera! Jag är smart och du är dum!”

6 kommentarer

 • Annepauline

  Dessa datorer! Jag kommer inte så där jättebra överens med dem överhuvudtaget.
  Nog verkar det vara en egensinnig katt alltid. Väldigt vacker, blank päls har den men öronen är lätt bakåtstrukna. Det brukar betyda precis det du skriver: Jag bryr mig inte om dig. Kom inte närmare. Plats i korgen!

  • Per

   Jo, den har fin päls. Nästan i färgen som vissa minkar har, svart med rödbrun nyans.
   Jag brukar säga att den är högfärdig, ha, ha…

 • E

  Bara 3 år gammal och redan sönder? Byt märke, pojk! 🙂 Min IMac är från 2007 och fungerar hur bra som helst…för det mesta. Fast operativsystemet har jag inte kunnat uppdatera på några år så det händer att jag inte kommer åt nyare nätsidor. Kanske börjar det bli dags att pensionera min trotjänare ändå? Får börja spara……

  Förresten, vilken stilig katt! En sån skulle jag gärna ha hemma, men eftersom jag inte vill ha en innekatt så är det uteslutet med katt för min del. Det är nackdelen med att bo i våningshus.

  • Per

   Njae, det är Slöfocken som är drygt tre år gammal, Asus som har krånglande tangentbord är 1,5 år. Man får betänka att jag skriver en hel del, inte bara bloggen, och då blir det visst slitage på tangentbordet. Allt från att bokstäverna på tangenterna nöts bort till att det blir något fel i mekanismen eller i elektroniken.
   Imac tror jag inte att det blir. Lite överreklamerad skulle jag tro. Det handlar om två olika skolor, Imac och Windows. Sedan finns också Linux men jag håller mig till Windows som jag känner.

   2007? Jo, dags att spana på något nyare!

   Jag vill inte heller ha en innekatt men eftersom jag bor i det närmaste på vägkanten så finns stor risk att den som helt eller delvis utekatt blir överkörd innan den lärt sig läxan. Det vill jag inte så därför har jag ingen katt.

 • E

  Ok, du är en övertygad Windowsanhängare. Inget fel med det, du har hittat det du trivs med. 🙂 Själv har jag ju använt Windows i många år i mitt arbete, men tycker ändå att IOS är långt mera lättanvänt. Linux har jag bara testat, ena sonen hade i något skede Ubuntu på sin dator. Om jag minns rätt låg Linux närmare IOS än Windows i användningen.
  Dock tycker jag att Apples produkter är rejält för dyra, hälften eller mindre kunde räcka! Fast de är hållbara rent tekniskt….eller så har jag bara haft tur? Ingen av de Apple grejer jag lagt åt sidan under åren har haft något tekniskt fel (förutom att batteriet blivit svagare), de har kasserats för att IOS blivit föråldrat. Min Apple surfplatta var i daglig användning i ca 7 år innan jag nyligen skaffade en ny. Hur många Windows/Android plattor håller så länge?

  Vi får väl konstatera att vi båda använder det vi trivs bäst med! 🙂

  • Per

   Kan hända att IOS är lättanvänt men det handlar mycket om vana. Ett tidevarv var IOS det enda som dög inom tidnings- och grafikvärlden, kan hända det är så ännu? Även ungdomarna skulle ha äpplet på locket. Det var/är nog lite av statusgrej. Jag misstänker att du haft silkesvantar på händerna när du använt dina apparater. ha, ha…. Jo, det är så, huvudsaken är att man är nöjd.

   Förresten ikväll bär det av norrut till dina jaktmarker men ändå inte riktigt ända fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »