Allehanda

Den tekniken

Jag köpte i helgen en ny smartphone men själv var jag inte så smart. Kontakterna i gamla telefonen borde först ha exporterats till lämpligt format så att jag sedan kunde knappa in dem för hand. Det visade sig att det inte gick att importera kontakterna från SIM-kortet, min gamla telefon var nämligen en Nokia, den nya en Samsung. På något sätt är inte kontakterna i de båda telefonerna kompatibla, som det så vackert heter.

Naturligtvis kunde jag ha satt in SIM-kortet igen i min gamla Nokia men det lät sig inte heller göra. Jag hade nämligen brutit ut mini-kortet ur det större formatet som Nokia C7 har så nu är jag utan fungerande SIM-kort till min gamla telefon.

Så nu står jag där med en massa tappade kontakter i min telefonbok. Istället blir det att börja om från början och det lär ta sin tid. Å andra sidan har jag fått rensat bort alla gamla, inaktuella kontakter. Inget så dåligt att det inte har något gott med sig också. – Är det någon som tycker att han eller hon borde finnas i min telefonbok är det bara att skicka ett mail. Adressen finns till höger under min bild.

Med en ny telefon av det smartare slaget är det också en massa nytt att lära sig. Allt är inte så självklart. T.ex. idag när min granne fåraherden ringde så visste jag inte hur jag skulle svara. Visst var där en grön lur men inte hjälpte det att trycka på den. Det slutade med att jag fick ringa upp honom, det var lättare så, och höra vad han ville. – Nåja, efter ett titt i manualen klarnade det hur man göra för att svara på en uppringning.

Annars är jag nog nöjd med min nya telefon. Den gamla var närmare tre år och behövde nytt batteri, därtill var jag inte nöjd med GPS:en i den och så ville den låsa sig ibland. Skärmen var inte heller av den storleken att man med nöje kunde använda Internet. Dags att uppdatera.

Jodå, grannens telefonsamtal varslade om kalas. Kalas är alltid roligt, speciellt som kalasen brukar vara lite annorlunda hos dem.

eftermiddag
Så här såg det idag ut när solen hade gått ned bakom skogen. – En hjälpsam bybo röjde snö åt mig igår så då slapp jag en massa arbete att skotta för hand.

8 kommentarer

 • Leya

  Ha, ha – kände igen mig precis när den första ringde mig på min nya telefon. Smått desperat tryckte jag till slut men inget fungerade ju…Man tror ju att man rent logiskt ska kunna lista ut hur – men det kan man inte. Jag är nöjd med min nu när jag tränat lite.

 • kicki

  Det är nog alltid lite krångligt när man byter märke. Tror nog jag håller mig till Nokia för säkerhets skull. De billigare Lumiamodellerna (520?) har också stor skärm och är inte så dyra heller. Vi får se om julbocken kommer med den sådan åt mig?

  • PJN

   Du har säkert varit snäll så du borde få en. Annars kan det hjälpa att säga det högt vid frukostbordet några gånger. 😉

 • Christina

  Hoppas du är nöjd med den nya telefonen.. Det blir att ladda ner appen Instagram nu och börja dokumentera bilder där också. 😉

  • PJ

   Njaä, jag tror inte det blir något Instagram. Jag har ju redan FB och bloggen att sköta. Just nu har jag 99 vänner på FB och jag har sagt att när jag får 100 vänner där slutar jag efter en vecka. Få se hur det går med det.
   Jo, telefonen är jag nöjd med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.