Allehanda

Månskenspromenad…

…dock inte av det romantiska slaget, fastmer inspektion av ägorna ikväll. Eller, jo, visst hade det kunnat vara en hand-hand-promenad för halvmånen lyste så fint över snötäckt landskap, den stjärnströdda himlen välvde sin mäktiga kupa, stjärnorna tindrade tysta och vita och snökristaller glimmade som diamanter i månskenet. Skall jag också bre på med det trevliga knarret av kall snö under mina nyinköpta vinterskor för att göra bilden komplett? Ja, det var faktiskt riktigt vackert att ta en spatsertur i månskenet ikväll.

Inspektion var det. Min granne fåraherden kommer att arrendera min åker för sin fårfarm och ville snygga till åkerkanten och få bort buskar, sly och ungträd. En tacknämlig gärning för buskar vill lätt ta överhand om man inte håller efter dem. En entreprenör med rejäl maskin för ändamålet tog sig an jobbet på rot. Han får material till flisning och vi får uppsnyggat åkern och skogskanten runt om. Jag är nöjd med resultatet så långt och nästa sommar skall de fyrbenta buskröjarna hålla uppväxten kort är det tänkt.

Som en sista hälsning från den fina decemberkvällen, innan jag steg in i min varma stuga, hördes på avstånd en skälla klämta från något av fåren hos grannen en bit bort. Te och smörgås smakade medan jag matade spisen med en sista omgång vedträn inför natten. Nu blir det bingen.

decemberkväll
Där borta håller fåren hus alltmedan månen går sin gång.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »