Allehanda

12:44

Exakt 12:44 inträffade idag midvintersolståndet i våra trakter. Exakt och exakt, i alla fall inom denna minut enligt de lärda. Nu blir det bara ljusare och ljusare och vid midsommartid, ett halvt år framåt, har vi åter den härliga sommarnatten att njuta av. För de som orkar vara uppe så länge, vill säga. Men först skall vi uppleva julen 2016. Den kan också vara fin om det vill sig. Någon riktig snö lär vi inte få, enligt de lärda, men julbordet smakar lika gott ändå och har man varit snäll får man en julklapp.

I den lokala blaskan Vasabladet uppmärksammades årets kortaste dag med en liten notis. Därifrån hämtade jag mitt klockslag. ”Från och med i dag börjar dagarna långsamt bli längre på det norra halvklotet” stod det i notisen. Detta förargade någon i läsekretsen och kommentaren som följde menade att ordet långsamt borde inte alls ha förekommit i texten. Media smyger alltid in något negativt i nyhetsförmedlingen menade kommentatorn.

En petitess kan man tycka men somliga vill att ljuset skall återvända med stormsteg; och vem vill inte det? Dock bör man njuta av nuet och ta vara på det fina som även vintern för med sig även om man ibland fryser om nästippen, måste skotta snö och beklagar myggens frånvaro. Oj, det sista bara slant på tangenterna, myggen kan gott hållas väck. Fast då får småfåglarna inget att äta. Bäst att naturen har din gång.

Vad har jag sysslat med ikväll? Jo, jag har gått genom bilderna från år 2013 och valt ut ett antal som skall skickas till en fotofirma för utskrift som passar i mitt fotoalbum. Förutom att jag sparar mina bilder i moln och på externa hårddiskar brukar jag också printa ut de bästa och mest personliga. Visst är det härligt att få bläddra i ett fotoalbum x antal år tillbaka och minnas och förundras?

Oh, så många bilder jag har. Tiotusentals. Mycket är skräp men så har vi pärlorna som jag inte vill skall försvinna i det digitala havet. De kommer att få plats i ett fotoalbum. Men jag ligger 3 år efter så det finns en hel del arbete och tid framöver som skall användas till detta projekt.

Brukar ni printa ut bilder för fotoalbum eller skapa fotoböcker?

Här några bilder jag snubblade över från hösten 2013. Jag hoppas att de inte blivit publicerade tidigare.

001

010

013mod

014mod

060

3 kommentarer

 • Wesber

  Å vad skööönt att det går mot ljusare tider. Fast vintern är bra på det viset att man slipper plocka en massa fästingar från katterna och man slipper hitta runda bollar i sängen som man missat vid genomgången och som släppt när dom ätit sig mätta. Hu då, jag ryser. Fotoalbum har jag skapat från Greklandsresan och från resan till Rom o andra ställen. Nu håller jag på att sammanställa bilder på barnbarnen som så småningom skall bli en fin fotobok på farmors små älsklingar.

  • PJ

   Där ser man att även andra sysslar med ”framkallning” på traditionellt vis och fotoböcker. Fotoböcker är också mycket behändiga, de tar mindre plats och så får man oftast visa lite av sin kreativa förmåga när böckerna skapas.
   På kalaset i lördags träffade jag en kvinna som var väldigt lik din syster A. Jag trodde först ett kort ögonblick att det var hon.
   Jag får önska dig och de dina en riktigt God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »