Allehanda

De första myggen

En solig och fin dag har vi haft. Efter en sen lunch slängde jag mig på soffan en stund för att ta en tupplur och då tänkte jag att just nu är det en fin tid. Tillräckligt varmt ute för att jag inte skall behöva passa elden i spisen när jag snusar lite i soffan och ännu ingen mygg som irriterar.

Dock fick jag lite senare stifta bekantskap med de första myggen när jag satt i stranden vid min villa och lapade kvällssol. Visst kom de då flygande och surrade bekant. De första myggen. Men de hör ju naturen till och jag funderade strax innan när jag såg en sädesärla vad månne den nu lever av när det inte är några insekter i luften. Jag antar att den äter insekter, nämligen. Men där ser man, allt är så fint ordnat att även småfåglarna får sin beskärda del av naturens håvor.

Sjöfåglarna är i full gång och tjattrar på, simmar och dyker och kommer svepande in över vattnet, landar med ett plask och är allmänt skygga. Svåra att fånga på bild. Ett bättre objektiv vore önskvärt eller så måste jag smyga mig på dem men det är också svårt. Någon djurfotograf blir jag nog aldrig för jag t.o.m. svårt att få en bra kattbild. Nåja, någon gång har jag lyckats men då skall det nog vara en linslus till katt.

sjöfågel
En sjöfågel som kaxar upp sig. Strax därpå flyger den sin väg.
mygga
Sen första myggan om bekantade sig.
käpp
En käpp som flutit i land. Märkliga mönster.
blomma
Och till sist, den första blomman helt spontant mitt på gräsmattan. Välkommen, din tid är kort!

4 kommentarer

 • kicki

  Ser ut som en krokus, så den har nog förirrat sig ur rabatten. Det är en lökväxt som blommar tidigt, och mycket riktigt inte särskilt länge.

  • PJN

   Tidigare fanns där en blombänk som salig mor vårdade. Det är nog från den som den härstammar. Men jag rationaliserade bort blombänken så nu är det någon slags gräsmatta där.

 • Erik Forsling

  Djurfotograf blir heller aldrig jag, men jag upplever dessa tamkatter (som man tänker sig att så geschwint fånga på bild) är tämligen svårflörtade posörer. Glöm fotogenique.

  Apropå käppen. Mönstren är väl helt enkelt resultatet av vissa maskars/larvers verksamhet innanför den bark som en gång täckte pinnen. Jag tycker att slika avbarkade kreationer är mycket vackra. Sätter fantasin i rörelse. Här har ett gäng verkligen pysslat med sina liv, och sin uppväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »