Allehanda

Smörjakt i mörk decemberkväll

Fredagen var som sagt busy. Det gjorde att mina rutiner stördes och jag gjorde inte den sedvanliga rundan i köpladan. Jag missade att köpa en del nödvändiga livsmedel. Vissa rutiner är viktiga. Rubba inte mina cirklar, som Arkimedes sade.

Idag skulle jag fylla på förråden, bröd, raklödder, smör och ägg måste jag bara köpa när jag åkte hem från Saltgruvan. Lokala köpladan besöktes. När jag åkte iväg kom jag på en sak till jag skulle köpa. Julkort. Jag hade nämligen blivit några kort kort (så kan man också skriva) när jag sände iväg årets drös med julhälsningar. Tur var att jag återvände för när jag handlat mina julkort mötte jag ett senkommet luciatåg som skulle lussa i butiken där de även dagen till ära bjöd på gröt. Luciadagen är ju de trettonde men kanske schemat varit fullspikat och Lucia fick jobba övertid ett dygn eller så. De näpna flickorna i tåget sjöng vackert och en betydligt äldre stjärngosse spelade på keyboard. Stor strut på huvudet hade han. Kul händelse var det i alla fall.

Ikväll när jag tog en titt i kylskåpet upptäckte jag att jag ändå inte köpt smör trots att det var högst på den memorerade inköpslistan. Aj, aj, inget smör, inget smarrigt tilltugg till kvällens te och imorgon blir nog smörgåsarna ganska torra. Jag ringde sister Jane för att be om ett lån av smör. Hon var inte alls hemma utan i Åbo på ett större kalas. Så lät det åtminstone av bakgrundsljudet att döma. Nåja, hennes gemål var hemma och jag traskade iväg med pannlampan på huvudet på ishalkig väg ned till deras chateau. Tur att de inte bor långt borta. Jag höll balansen i mörkret och drattade inte omkull. Tänkt om smörasken, vid en vurpa, försvunnit ut i periferin och jag åter saknade smör.

Egentligen är det inte smör jag använder utan Becel. Det skall ju vara nyttigt sägs det. Så eventuell smörbrist drabbar inte mig även om jag ikväll fick låna en rejäl klick av grannarna nere i backen. Fint med grannar och släkt så nära. Jag har dem på två håll, en nere i backen, den andra på andra sidan skogsdungen.

Bland bröd, korv och potatis hördes en sång, en Luciasång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »