Allehanda

En död återvänder

Som vi alla vet kan ibland våra bärbara och icke-bärbara få fnatt och inte alls bete sig som vi vill. Ofta sitter felet mellan ryggstödet och tangentbordet men så händer det som inte får hända; datorn startar inte hur mycket vi än trycker på knappar, drar sladden ur väggen och predikar för den på diverse fulspråk med åtbörder som skulle skrämma vilken biffig dörrvakt som helst.

Detta hände sig för någon tid sedan att min stationära pipbox plötsligt bara slocknade som om någon slagit den med en klubba i huvudet. Efter otal startförsök efter konstens alla regler vägrade dumma datorn ändå gå igång. Jag lugnade ned mig och planerade göra en större operation under julledigheten. Jag misstänkte nämligen att nätdelen var kass och behövde bytas ut. Det kunde vänta tills dess, jag använder stationära datorn bara till ett speciellt ändamål och det var ingen brådska med det.

Senaste weekend hade vi ett kort strömavbrott, bara några sekunder men si, när elektriciteten återvände startade också den stationära, döm om min förvåning, helt av sig själv. Den bara gick igång och pep och hälsade välkommen och hela köret den brukar göra. Vad som hänt vet jag inte. Förunderlig äro datorernas krumsprång och mysterier. Men glad är jag för nu kan jag åter utöva min hobby med alla till buds stående tekniska hjälpmedel.

Tyvärr ändrade också strömavbrottet min klockradio. Söndagskväll gick jag och lade mig vid anständig tid men prick 00.00 startade klockradion med klassisk musik och yrvaken rusade jag upp i tro om att nu var det åter dags att slänga korpen över axeln och strax bege sig till Saltgruvan.  Lättad sjönk jag tillbaka i bäddens varma bo när jag såg att klockradion blinkade förvirrat på helt fel tid. Men sömnen var rubbad och det tog en god stund innan jag somnade om. Pigg var jag inte direkt på måndagsmorgonen men det har jag korrigerat idag med en rejäl tupplur på soffan. Få se om det straffar sig ikväll när jag åter skall kliv upp i bingen och sova min skönhetssömn?

Vem hinner först, hon eller han? - Bilden lånar jag av svåger från hans Atlanten-segling ifjol när de besökte Porto i Portugal. Farbrorn på bilden är en f.d. engelsk fiskare som skulle tillbaka till England.

2 kommentarer

  • Maclindhe

    Det är all teknisk supports råd numero uno: Stäng av allting, dra ut alla sladdar, vänta några minuter och hoppas du kommer ihåg var sladdarna satt när du kopplar ihop eländet igen. Och vips fungerar det! Tydligen skötte vädrets makter om urkopplingen till dig! 😉

    • Chorizo

      Jo, men det var det jag gjorde, både en och flera gånger, men icke. Jag misstänker att det var någon högre makt (eller vädret) som förbarmande sig över mig och startade datorn ingen. Nu snurrar den på som vanligt igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »