Upplevelser

PJ:s modeblogg

Idag hämtade jag hem paketet från postens ombud. Paketet med min nya väst. Jag packade upp plagget och tog den på efter att ha granskat fickor och dragkedjor. Och, ooo la lallaa, den passade perfekt! Både med T-shirt och med en tunnare, långärmad tröja. Fickorna var ändamålsenliga och bra placerade. Dragkedjorna robusta.

Jag tror att jag kommer att trivas med denna väst och speciellt på resor tror jag den är gångbar. Måtte den hålla i 30 år som min Helly-Hansen-tröja gjort! Jo, det stämmer. Efter så lång tid är den fortfarande mjuk och skön även om den före tvätten varit smutsig av både kåda och olja. Västen tror jag dock inte kommer att utsättas för sådan materia. Därför Länge leve Fjällrävens Reporter Lite Vest!

Med kom också en beskrivning för att öka vind- och vattenavvisningsegenskaperna. Man skall då gnida in den rikligt med Grönlandsvax och sedan värma tyget med strykjärn eller annan värmekälla. Sedan är det bara att tvätta västen i 40-gradigt vatten för att få bort vaxet. Någon som hört talas om denna metod och även provat den?

Får man vara barnsligt förtjust i något? Jo, det får man och naturligtvis ville jag ha en bild på mig själv och västen, den fina. Sister Jane fick agera fotograf och fonden är deras dignande äppelträd.

Fjällräven reporter väst
För att göra bilden perfekt behövdes också ett paraply. Någon passlig käpp hade jag nämligen inte att stödja mig på. Så var den modebloggen slut, kanske den aldrig kommer åter?

7 kommentarer

 • hasse

  Redan på tidigt 80-tal användes Grönlandsvaxet. Då var det många som vaxade Fjällrävens kläder men sen hängdes de in i en varm bastu istället för att stryka med strykjärn. Var väl en ”latmansversion”.

  • PJN

   Aha, då är det en beprövad metod! Jag har också en Fjällrävens regnponcho så kanske jag i första hand förlitar mig på den i vått väder. Med västen in under, menar jag.

 • Leya

  Jo, vi hoppas den kommer åter – med hatt också! Och äppelträden så fina. Själv hade jag en fjällrävenjacka som varade i 25 år. Sen råkade jag ha en tuschpenna i fickan…en röd en som läckte. Innerjackan i fleece har jag än idag. Den gick att koppla loss och används som hundrastarjacka. Den är väl ca 35 år nu.
  Skönt när man direkt känner sig hemma i ett plagg. dottern här har väldigt svårt att slita sig från sina plagg. Hon lagar och syr om så de inte ska behöva lämnas.

  • PJN

   Kvalité är ofta värd pengarna även om det svider lite i plånboken när man jämför med billigare alternativ. Nöjd är jag med västen och glad att jag köpte den. Hatten var inget dåligt köp heller även om den betingade ett betydligt lägre pris. Paraplyet är av gammalt datum men det fick hänga med i brist på annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.