Allehanda

Vad vill ni läsa – omröstningen

Nu har det gått en vecka sedan jag hade omröstningen som gällde vad ni helst vill att jag skriver om. Glädjande nog kom det in hela 142 röster vilket är en stor förbättring sedan jag sist hade en omröstning. Då kom det in kanske ett dussintal så det är tio gånger mera röster denna gång.

Det som ni allra helst ser att jag skriver om är ”Livet på landet” med 14,79 %. Det är fint för det är ett av mina huvudämnen på denna blogg. På andra plats kom ”Upplevelser” vilket också är uppmuntrande för en upplevelse kan ju vara så mycket. Att sedan ”Reflektioner” kom på en tredje plats var en liten överraskning. Reflektion är ju mest mina egna tankar och funderingar och inte trodde jag de hade så stort värde.

Att Musik och Urkult hamnade sist var kanske en liten besvikelse men hej, inte snörvlar jag för det. Nog kommer ni att få läsa sådant också, om ni vill. Det går ju bra att bläddra vidare också om det inte faller på läppen.

Jag kommer nu i helgen att ta ned antalet kategorier, som för närvarande är 37, vilket jag tycker är för många. Istället blir det kanske ett dussin eller något liknande.

Följande kategorier har jag tänkt mig:

Livet på landet – att bo på landsbygd och i glesbygd. Byalivet. Nutid och historia. Landsbygd kontra stad, koncentration och decentralisering (21 röster)

Upplevelser – natur, konst och kultur, fester, festivaler, besök av olika slag, förunderligheter  (17 röster)

Reflektioner – tankar och funderingar, filsofiska utsvävningar, politik, böcker jag läst, film, teater, Tv och radio, (16 röster)

Svenskfinland – att vara finlandssvensk, språkfrågan i Finland, finlandssvensk i Sverige, en bro till Norden (15 röster)

Människor – människor jag mött, historier och berättelser om människor, original och vardagshjältar, de varmhjärtade, de kloka och mindre kloka, (14 röster)

Resor – med resor menar jag att bege mig lite längre bort än bara till provinshuvudstaden. Att sova borta åtminstone en natt. Resor i Norden, Europa och kanske ännu längre bort, förhoppningsvis (13 röster)

Fotovideo-bild – Fotosafaris, video på YouTube, egna och andras. Försök till konstnärligt skapande med bild (11 röster)

Allehanda – sådant som inte passar in på något annat. Kan vara nästan vad som helst. (11 röster)

Språk – modersmålet svenska, dialekter, främmande språk, (10 röster)

Musik – allätare som jag är på musik blir det nog en och annan recension av konsertbesök eller musik jag snubblar över. För övrigt funderar jag på att återuppta musicerande av något slag. Vi får se. (6 röster)

Urkult – naturligtvis, mitt skötebarn. Så lätt slipper ni inte undan. Det är ju ändå både en resa och upplevelse så månne det ändå inte skall tilltala några av er? (4 röster)

Norrland – fanns inte med i omröstningen men jag har ändå en hel del inlägg som berör Norrland så den får komma med som tolfte.

Något sådant. Eventuellt kan det tillkomma någon kategori men inte många fler.

En hel del jobb blir det att gå genom alla 1600 inläggen och kolla att de ligger något så när i rätt kategori men jag tar det vartefter.

Det finns också fyra röster som ville läsa annat men eftersom jag inte fick något konkret förslag låter vi oss nöja med det.

Till sist vill jag tacka er alla som röstat och visat intresse! Det är till stor hjälp för att gå vidare med bloggen.

 

Var kan detta vara? Både växande och stendött.

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Gamla elverket i Umeå. Enligt mig utan tvekan.

  Här är nedan följer lite överflödsinformation:
  ”27. Gamla elverket/Kafé station
  Den röda tegelbyggnaden med högt krenelerat hörntorn och fönsterformer som för tankarna till medeltidens byggnadskonst har ritats av stadsingenjören Wilhelm Stolpe. Byggnaden uppfördes för stadens första elektricitetsverk, ett vedeldat ångkraftverk med två högtrycksångmaskiner kopplade till var sin likströmsgenerator. Den ström som alstrades räckte till 36 gatlyktor i en östlig och en västlig slinga från den centralt placerade strömkällan samt till belysning i kyrkan och rådhuset. Här rymdes även stadens brandkår som använde tornet för torkning av våta tygslangar.

  I dag ägs huset av Pingstkyrkan som i elverket med kompletterande tillbyggnad driver den populära träffpunkten Kafé station.”

  http://www.umea.se/umeakommun/byggaboochmiljo/stadsplaneringochbyggande/gestaltningenavumea/arkitekturguide/27gamlaelverketkafestation.4.73474df7141ec1b19d11bb6.html

  • PJ

   Du har så rätt så rätt så! Möjligen hade du lite hjälp av bildens filnamn men det är inget som skämmer viljan att svara på frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.