Upplevelser

Dunder och bris

Den första jobbedagen är avklarad efter semestern. Det gick bra det också även om det var svettigt. Värmen gav under eftermiddagen ett åskväder med störtregn när jag åkt hem. Just när jag kom till mitt enkla tjäll såg jag blixten slå ned två gånger inte alltför långt borta. Tänk att fånga en sådan fin blixt på bild!

Annat var det förra veckan när sister Jane med gemål och dotter bjöd på segeltur i fint väder. Vi puttrade sakta iväg per motor för vinden var inte mycket mera än svag bris men något bättre blev det så att seglen kunde hissades. Riktigt gemytligt att kajka iväg. Först till Hellnäs bro sedan ett par timmars seglats ut mot större fjärdar och öppet hav. Ett riktigt fint sätt att färdas är segling. Bara båten, människan, havet och vädrets makter som kan bjuda på väl så dramatiska som storslagna omständigheter.

Här kommer några bilder från förra veckan.

heplot sund
Det var minst sagt vindstilla i sundet.
pj
Här dök skribenten själv upp ur nattklubben ombord. Vindmätaren i mitten visar noll så här var det inte mycket gungeli-gung och segling.
knockstein
Knocksten på babords sida och vinden har friskat i lite.
björkholmssund2
En himla massa remmare. Här gällde det att ha tungan i rätt mun och inte styra på fel sida pinnen.
björkholmssund
Skepp Ohoj! Det gick bra. Upps en pinne till!
gammel-ahlnäs
Vi närmar oss himmahamnen som di säijr i Skåne.
bounty
Matrosen förtöjer skutan vid land. En trevlig färd var det allt! Tack!

4 kommentarer

    • PJN

      Skribenten hade inte flytvästen på men så gjorde jag inga manövrer på däck heller. Matrosan som fick göra insats vid seglingen hade flytväst.

  • Syster Yster d.y.

    Fina bilder. Vi har nog flytvästar till alla ombord och använder dem alltid då vi jobbar på däck eller angör hamnar. Det är en billig livförsäkring. Roligt att ha dej med, hoppas att det blir någon längre seglats oxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.