Allehanda

Möten

Jag träffade och språkade samman med en hel del människor i himmelriket på denna jord. Låter jag dramatisk; jag vet! Himmelriket. Det föll sig så naturligt, så äkta. Jag kunde inte låta bli att prata med för mig helt okända människor. De dök upp här och var. Några kände jag ytligt från tidigare, de flesta såg jag för första gången.

Första kvällen på årets Urkult dök en ung tjej, kanske 10-12 år, upp i min väg. Hon frågade om jag hette Ulf. Nej, svarade jag sanningsenligt. Heter du Patrik då, var hennes replik. Något förvånad blev jag. Hon kände flera Ulf och Patrik men inte någon som mig som hette något helt annat.

Det som är förvånande med Urkult är alla spontana människor. Ingen är för gammal, ful, töntig, skön, annorlunda, ung, rasta, försiktig, blyg, house, vanlig eller hippie. Alla passar in på något sätt.

Bara detta att stifta bekantskap med närmsta tältgranne. Ett Hej, sedan är konversationen igång.

En sak som jag funderat på är alla barnen på Urkult. De verkar så förståndiga, så deltagande. Kan det vara så att föräldrarna är medvetna människor som fostrar sina barn till öppenhet, tolerans och lek?

I mitt blickfält dök plötsligt ett bekant ansikte upp. Jag sade Hej som på beställning. Har jag inte tidigare berättat om hur förvånande spontan jag kan vara? Det var ju ett känt ansikte från massmedias rapportering. Det var Jonas Sjöstedt från Vänsterpartiet som korsade mitt blickfång. Kanske trodde han att jag var en sympatisör, kanske en partimedlem, som ville sända en uppmuntrande hälsning. Hälsade gjord han.

Hur som haver; så kallar jag mig för liberal även om det finns vissa delar i deras partiprogram som tilltalar mig. T.ex. 6-timmars arbetsdag.

moon Urkult
Urkult och fullmåne. Perfekt! Det ser ut som en brasa nere vid Ångermanälven men så icke; det är månskenet som speglar sig i vattnet.

0 kommentarer

 • Erik Forsling

  Apropå människor, och möten, så vill jag bara berätta att Emma (Närmast hjärtat) har födelsedag idag. Och när du skriver om himmelriket bligar jag på min pilgrimsbild, som jag nämnde när du skrev om att vara på pilgrimsresa. Jag fann den, märkligt nog ganska omgående, men min skanner är lite dum. Jag måste skanna till USB-minne, och därefter ta den till datorn, och mina USB-minnen blev kvar i Avesta. Tänkte av flera anledningar köpa ett nytt igår, men butiken jag nyttjar här i Tierp visade sig ha lördagsstängt, och alternativbutiken hade flyttat. Men ägna nu Emma en liten tanke.

  Här är i alla fall texten som inramar pilgrimsalstret på två sidor: ”wy äre alle pelegrjmer här oppa jorderike Gwd lath os så y jorderike pellegrimgs reysa gaa Thy wy mottom effter döden hymmelrikes gladhi faa.” Blir bara sur över att jag aldrig haft någon källa till den bilden.

  • PJ

   Aj, aj, tråkigt när det inte går vägen som man vill.
   Kanske inte så fel att beskriva mig som pilgrim med tanke på vart jag kom. 😉
   Få se om hon bloggar om sin födelsedag? Jag får kika in där och kolla.

  • PJ

   Ja, den är väl fin! Bilden togs ganska sent på kvällen, vid 11-tiden, så ljuset var avtagande men jag är nöjd även om den blev lite blurrig. Stämningen förmedlar den i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »