Min hatt

Märkligt är hur en huvudbonad kan påverka personen. I fredags köpte jag en passlig hatt som är tänkt att bäras vid högtidliga tillfällen men redan nu är jag så förtjust i den att jag har den på mest hela tiden.

Hatt förknippas ofta med äldre herremän fjärran ur tiden men idag har även ungdomar hatt. Kanske för att skilja sig från mängden, eller storhopen som Sara Lidman skrev i Jernbanan. Jodå, jag håller på att tröska genom Jernbanan och del två är påbörjad.

Lustigt är också folks reaktion på mitt val av huvudbonad. Sister Jane blev så till sig att hon tog en bild och satte på Instagram. Ett grin lockade jag allt fram. Andra kontstaterar krasst att jag har hatt.

Med hatt känner jag mig yngre och frimodigare än med keps. Kanske för att jag vågar bryta mönstret. Keps har alla, hatt har få.

PJ
Ett sällsynt självporträtt men hatten bör definitivt visas upp!

Annonser

2 reaktioner till “Min hatt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.