Joulukka

Grannen, fåraherden, har fått en gäst till i sitt hushåll. Han heter Joulukka och är 17 år, en frass från södra delen av republiken. Han är 17 år och pensionär, något sakta i vändningarna, troligen också ganska döv. Det passade inte så bra att vara stadskatt när han blev äldre och inte så rask, bättre då att han får strosa på för sig själv i naturen och lukta på alla blommorna. Han ser lite sömnig ut ibland men spritter till när tillfälle till lek dyker upp.

Jag tycker det är fint att han fått komma ut på landet och leva sina sista dagar där. I och för sig kan han leva flera år ännu för katter kan bli ända upp till 20 år och kanske lite till. Världens äldsta katt lär ha blivit 37 år, en riktig Metusalem.

joulukka
Åh ja, än finns det liv i Joulukka. Ett vasstrå räcker för att få igång leklusten.

Annonser

6 reaktioner till “Joulukka”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.