Allehanda

Snösläpp

När söndagen närmade sig sen eftermiddag hämtade jag lite ved i lidret. Det har varit blidväder idag och jag kikade upp mot taket. Skulle det bli något ras från taket idag? Ja, en stund senare åkte en rejäl snömängd ned från taket och lade sig vackert där jag kör ut Brunte. Det var bara att röja bort det vita annars skulle det ha frusit tills i morgon bitti. Då hade det varit så lagom roligt att försöka göra något åt den stenhårda drivan. Jag vet, det har hänt tidigare.

Jag blev ståendes en kort stund efter snöröjningen och vilade lite. Det var alldeles underbart, kring noll grader, en mild skymning sänkte sig över byn och långt borta skällde en hund, ibland ylade den klagande, nästan som en varg. Från fårhuset hörde en ensam skälla klämta, det var tyst och stilla i byn förutom dessa små ljud. Månen sökte sig allt högre upp på skyn i sitt dis. Mellan trädstammarna såg jag vägbelysningen tändas nere i byn.

Det var en fin kväll, en föraning om fina aprilkvällar. Just sena aprilkvällar tycker jag om. Det är vår, värmen är på kommande och det händer så mycket i naturen. Alla ljuden som hörs i skymningen. Snart är denna fina månad här men först måste mars månad klaras av. Den är ganska fullbokad så jag antar att den kommer att gå fort.

snöhäng
Tur att det inte rasade när jag tittade upp för att kolla.
månsken
Nästan som en sol på sotgrå himmel.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »