Allehanda

Foto

Idag köpte jag mitt första nummer av tidningen Foto.

De senaste veckorna har det talats en hel del om fotografering i Saltgruvan. Stora Yxan går en nybörjarkurs i hantering av den digitala systemkameran och han vill gärna dela med sig av sina nyvunna kunskaper och erfarenheter, något som finner en tacksam åhörare i undertecknad bloggskrivare.

Själv hade jag gärna gått samma kvällskurs på MI men tyvärr krockar den ibland med min kurs i spanska vilket gör att jag måste välja. Jag valde naturligtvis spanskan. Visst är fotografering med systemkamera intressant men jag har ändå satsat så mycket tid och intresse på spanskan att jag vill fullfölja min utveckling inom det språket så långt som möjligt.

Jag tror att man kan tillägna sig en hel del kunskaper i fotografering utan kurser men det fina med kurser är inte bara själva ämnet som sådant utan människorna som samlas. Man kan få nya bekantskaper och den sociala gemenskapen är guld värd.

Tidningen Foto är fin och glassig och hittills har jag bara bläddrat och gjort enstaka djupdykningar i innehållet men den verkar bra. Den har en kombination av teknik och kreativitet som tilltalar mig. Ofta är det för mycket teknik och tester men denna tidning verkar också satsa på artiklar om motiv och kreativitet.

Själv kör jag tills vidare med tekniken ”många bilder – alltid är det någon bild som blir bra” men det händer att jag försöker jobba lite extra för att få en bra bild. Det fungerar ibland även om jag inte gått någon fotokurs.

samsung 3,2 mp
Min första digitala kamera, en Samsung 3,2 mp, som jag köpte för mera än tio år sedan. Idag ser den hopplöst gammalmodig ut. När man ser en sådan i användning idag tittar man lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *