Allehanda

Kvällen försvann och hösten rinner iväg

Här har jag suttit framför datorn en stor del av kvällen när det egentligen var meningen att jag skulle plugga lite spanska. Vart försvinner tiden? Så blir det när jag har många intressen och det blir svårt att slita sig från något nytt som anlände per e-post idag. Nåja, än skall jag hinna med lite studier, pigg som en mört är jag efter att ha suttit och sugit i mig en rejäl dos Maté.

Eldat har jag också gjort. Det känns på riktigt nu att det är höst och råkallt ute även om det inte är på minus ännu. Riktigt skönt känns det från den naturliga värme om spisen ger.

Igår var det också skönt utomhus. Solen sken och det var prima höstväder. Jag tog kameran med mig och gjorde en liten vandring genom byn. Jag letade fotomotiv men tyckte jag hade svårt att finna något riktigt bra. Färgerna fanns där men motiven var de samma som tidigare. Nåja, några bilder fick jag även om det inte blev så mycket nytt. Bäst att passa på nu för snart har vi snöglopp och isiga vindar.

Nu över till glosor och verb!

löv
Gult och vackert med röda trådar.
äpple
Äpplen så röda. Här är ett vid vägkanten hos min sömmerska. Jag nallade inte!
gammel Ahlnäs2
Allt färre båtar vid bryggan i den ena av byhamnarna. Men än går det att både segla och ro.
bär
Ännu ett exempel på naturens gåvor i höstetid. Kanske de är sura, jag vet inte, men vackra ändå.
tornet
Tornet. Fint att stå där uppe och spana på naturens skiftningar. Fast jag skrämde änderna som simmade i kanalen bakom stenen. Kanske trodde de att jag var en jägare?

3 kommentarer

  • kicki53

    På tal om glosor. Har du testat att använda glosboken.se? Där kan man skriva in sina egna ord och uttryck och öva på flera olika sätt. Där har jag gjort massor med övningar för mina adepter. Har du riktigt tur kan det finnas färdiga övningar på just ditt läromedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *