Allehanda

Söndagsmåltid

Finns det något godare än en tallrik fullastad med nystekt strömming? Eller, jo visst finns det, kålsoppa då? Eller fläskpannkaka, eller fläsksås med lingonsylt, eller brödkok, eller salig mors köttbullar, eller pyttipanna med ägg. Som ni förstår så gillar jag husmankost. Idag blev det stekt strömming som söndagsmiddag och som tilltugg två knäckebrödssmörgåsar med ost. Hela 29 strömmingar stoppade jag in och mätt blev jag. Någon bra kock är jag inte men steka strömming kan jag nu.

Svåger och sister Jane hade senaste natt ut skötarna och fick två spannar fulla med strömming. Som tur är delade de med sig och det kom mig till godo. En får tacka och bocka!

strömming
Strömmingen äts med bara händerna så lite kladdigt blir det men vad gör det när det är så man äter stekt strömming. Jättegott!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »