Allehanda

Bloggtips

För ett par blogginlägg tillbaka tipsade jag om Kugges blogg när hon nu reser i Argentina. I senaste blogginlägget berättar hon om en vinprovningstur på cykel runt om Mendoza, en stad nära Andernas bergskedja. Själv skulle jag också vilja göra bussresor runt om i Argentina. Kanske, kanske, vi får se.

En annan blogg som åter är aktiv är McLindes ord. Denna gång berättar hon om en kommande resa till Thailand, New Zealand och Australien. Hon startar imorgon söndag, tillsammans med sin make, denna 3 månaders resa. Hon är i min ålder och således ingen ungdom men hon är ung i sinnet. Lägg därtill att hon är fenomenal på att skriva och har inga svårigheter att ta fram det humoristiska i det som händer och sker.

Jag vill ytterligare tipsa om en blogg och denna gång en nordisk blogg, nämligen ”Min bygd – mitt ansvar”. Bloggen är ny för mig och jag har inte hunnit utforska den närmare men den verkar bra. Bloggen handlar om landsbygden i Jämtland och hur man får glesbygd att leva och också växa. Ett ämne nog så viktigt för oss Österbottningar när dagens regering mest verkar göra livet surt för oss som bor lite vid sidan av ring 3. Bl.a. har minister Anne Berner (C) på förslag att avsevärt fördyra avgifterna på skärgårdsfärjorna. Och detta kommer från en centerpartist som förväntas måna om landsbygden. Men nej, nu gäller det att gå fram med storspaden. Kosta vad det kosta vill!

Jag är inte någon konspirationsteoretiker men jag undra verkligen om de inte finns en dold agenda för att utarma landsbygden och flytta folk till tätorter och storstäder. Det blir nämligen mycket billigare då; tycks centraliseringsivrarna resonera. – Vi spjärnar emot, det kan ni vara säkra på och utan landsbygd ingen storstad!

2017-01-14-nissus-mane-002_1
Inget resande för min del i nuläget. Månen lyser klar över min stuga denna kväll där jag kurar vid datorn och vedspisens värmande fundament

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »