Allehanda

En runda i provinshuvudstaden

Jag hade idag föresatt mig att besöka vintermarknaden i provinshuvudstaden. Jag hade till och med hoppats på fina bilder vilket gjorde att jag släpade med mig systemkameran. I byn var det fint väder men snart uppenbarade sig regn på rutan och ju närmare jag kom staden desto mindre snö blev det på åker och äng. Plogtiltorna skymtade här och var.

På torget syntes inte en enda liten snöfnutt utan regnvåta gatstenar och plattor mötte min syn. Ganska glest med försäljare också.  Jag hittade inte heller den försäljare som brukar vara på plats, holländaren som säljer ostar och korv. Där hade jag tänkt handla. Puts veck! Uppriktigt sagt så fanns det ingen stämning av vintermarknad alls. Jag hoppas det är bättre i morgon men då är inte jag på plats. Ute och flyger. Eller rättare sagt flyter.

Istället gick jag till Två Kupoler för lunch. Gris inrefilé smakade inte dumt alls. Tyvärr var potatisen sönderkokt vilket drog ned betyget en del. Fisksoppan som serverades förra gången jag besökte stället var däremot riktigt god. Maten ok och så gillar jag lokaliteterna. Att de sedan spelade svensk dansbandsmusik i högtalarna förvånade mig. Dämpat.

Jag besökte också Billiga Hallen för att köpa strumpor. Även denna gång hade de ett paket med billiga strumpor para mi. Därtill har de redan börjat skylta för påsk. Påskkycklingar och diverse pynt frestade till köp. Not, för min del.

Däremot blev jag ståendes en stund för att titta i ett skyltfönster. Skoaffär Anderssén & Kurki på Vasaesplanaden skyltade med riktigt fina kvalitétsskor för herrar.  Lite dräglade jag över varorna men beslöt att skynda vidare. Tänk att gamlaste karln blir som en trånande tonårstjej för lite fotläder.

Vasa salutorget
Helt riktigt bjuds borstar ut till försäljning istället för snöskyfflar. Inte mycket snö på Vasa vintermarknad.
påskpynt
Snart är det påsk. Inget inköp av påskpynt för min del men ett halvt dussin ägg införskaffades hos min granne fåraherden ikväll.

2 kommentarer

  • Erik Forsling

    Det går undan numera! Sedan också du blev friherre, som en gubbe i en by där vi i Gamla en gång bodde formulerade sig, om dem som inte var i arbete, står inläggen som spön i backen – och alla planer på kommentarer som undan för undan uppstått, har blivit näst intill kompost lika snabbt som de vuxit fram.

    • PJ

      Tiden som friherre torde hastigt ta slut, veckorna knallar hastigt iväg. Man kan säga att det är försmak av pensionering. Inte dåligt alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »