Efter en paus, ikväll är jag åter på spåret

Oj, oj, länge sedan sist! Hela 9 dagar utan ett enda inlägg. Vadan detta? Det är som om all inspiration runnit av mig. Kanske det är vårtröttheten, kanske det är förkylningen som drabbade mig för ett par veckor sedan som snott all motivation.

Ikväll skall jag emellertid till Wasa Teater och lyssna på Iiris Viljanen och company. Det blir spännande att höra henne, en av landskapets döttrar, som numera mest huserar i Sverige och där rönt stora framgångar. Inte minst med hennes senaste album ”Mercedes”. Det är lite grann Lale över henne. Annan musikstil men ändå finns vemodet och det nakna och avskalade i hennes musik. Och hennes finländska rötter hörs i rösten som hon utan att skämmas lyfter fram som en naturlig del av sin musik. Kanske just därför som publiken i Sverige tagit henne till sitt hjärta? Det skall bli kul att uppleva henne live.

En cover har hon nyligen gjort på Kom ti byin, KAJ:s senaste stora hit. Något höjde jag ögonbrynen, skulle hon lyckas? KAJ:s stil är ju så annorlunda och så populär. Ändå blev hennes tolkning suverän. Låtens budskap går fram, á la Iiris Viljanen. Det visar vilken stor musiker och sångerska hon är. Förhoppningsvis får vi ikväll även höra denna låt. Väl mött ikväll! – Någon annan som skall dit?

Annonser

2 reaktioner till “Efter en paus, ikväll är jag åter på spåret”

  1. En nästan relevant kommentar försvann p.g.a. skit bakom spakarna. Jag önskar dock att du genomlevt en underbar, eller åtminstone trivsam, vistelse på den västra sidan. Det tror jag helt visst.

    Gilla

    1. Ja, det var en fin konsert med ganska mycket folk. Ingen klang- och jubelföreställning utan en konsert som helt speglar hennes musik. Jag får skriva ett inlägg senare idag om detta.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.