Allehanda

Bestörtning

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om gårdagens besök i Ebbas stad men blev helt stum när jag hörde om tragedin i Norge. De flesta galningar misslyckas med sina bisarra fantasier men denna lyckades med råge. Jag undrar om det inte finns samma mekanism bakom hans handlingar och de skolskjutningar som bl.a. inträffat i republiken. Som det är nu verkar det vara en ensam gärningsman och det får vi hoppas.

Han skrev på nätet politik i dag inte handlar om kapitalism mot socialism utan att kampen står mellan nationalism och internationalism”  (källa Sydsvensk Dagbladet) och jag får till viss del hålla med, även om inte det inte är så tydligt i officiella sammanhang. Det är bara att titta på de mestadels anonyma kommentarer på nätet och utfallet i senaste valet. Sedan är det en annan sak att de flesta inte omsätter sina åsikter i sådana våldsamma reaktioner. Men underströmmarna finns där, även i republiken.

Jag lyssnade på den norska gospelkören Via Vitae vid 19-tiden men där syntes inga reaktioner och ingen verkade då känna till omfattningen av dåden.
De sjöng för övrigt väldigt bra och uttrycksfullt. Det skulle vara intressant att höra dem i en lokal med fin akustik.  De har ikväll lördag midnattskonsert i Pedersöre kyrka kl. 23 och det lockar lite att höra dem igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »