Allehanda

Det skall börjas i tid

Vintern är lite sent på men bättre sent än aldrig. Det som för bara några veckor sedan var barmark och tråkiga tiltor på åkern är nu täckt med snö och skidföre. Synd bara att sportlovet är förbi för republikens vintersportare och –motionärer. Däremot hörde jag på jobbradion (P4) idag att i norra Sverige är det sportlov nu. Alltid någon som har nytta av en sen vinter.

Min granne fåraherden kom ikväll med traktorn och röjde bort snön som fallit under stort sett hela dagen. Bra det, så behöver jag inte jobba mig svettig ikväll med snöskoveln i mörkret. I hytten hade han också med sig sin gosse på snart 4 år. Eget säte hade han och en perfekt uppsyn över operationen.

Det som slog mig var hur komfortabla dagens traktorer är. Nästan som en bil. Inte alls bullriga och obekväma som förr i världen och med stor säkerhet för föraren. En annan sak som också slog mig – mycket slagsmål ikväll – är hur annorlunda barn kan ha det på landet jämfört med i storstaden. Klockan hade redan passerat nio på kvällen men självklart så skulle gossen vara med när far röjde snön runt om. John Blund får vänta en timme eller två när så spännande saker som snöröjning är på gång. Jag ser det enbart som positivt att barn får vara med på ett hörn när arbetet skall göras på gården. Det ger en annan erfarenhet än att bara sitta framför dataskärmen eller få färdigserverade fritidsaktiviteter.

Nåja, lite vinter nu men i slutet av månaden vill jag åter se våren titta fram.

Snön faller och vi med den, om vi inte får hjälp med snöröjningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »