Allehanda

fosterbarnet

Ikväll hade jag tänkt skriva om Tobbe Mårtensson från Malmö, en ny stjärna på Facebook. En kille som det finns mycket att säga om. Han verkar sympatiska, engagerad och mycket självsäker. Muslim.

Istället blir det tips om en ”39 årig man vars liv kantats av otaliga prövningar, alkoholism, depression, sjukdomar, stress”. En nystartad blogg under namnet ”fosterbarnet”. Jag vet inte hur fortsättningen blir men jag kan lukta mig till att det blir en stor blogg om han förmår fullfölja sin gärning. Det som slår mig är hur välskriven denna blogg är. Finländsk blogg!


Hmm, så här i efterhand. Först slarvade jag med länken till ”fosterbarnet”, sedan visade sig att bloggo.nu, som bloggen är skriven hos, har begränsningar i trafiken per vecka. ”I grundvarianten av vår tjänst ingår ett visst antal träffar per vecka. Det finns också en gräns på hur många inlägg, kommentarer och hur stora inläggen kan vara. Genom att uppgradera till ett premiumkonto ökar du gränserna rejält för ditt konto.” Konstigt, det har jag inte sett tidigare. Varför inte använda wordpress som är en av de absolut bästa bloggtjänsterna som finns? Själv har jag skrivit massor med inlägg, mera än 1000 inlägg, har  en hel del kommentarer och otaliga bilder, ändå har jag bara använt 25% av utrymmet.

Hellnäs sund
En boj som står mot allt

6 kommentarer

 • Erik Forsling

  Vad beträffar ditt fotografi – är du säker på att det inte är en u-båt, alternativt en utter?

   • Erik Forsling

    Mink var det också i den svenska debatten. Uttrar lär ska vara ganska tystlåtna. När det ändå handlar om mårddjur kan jag bara undra om du sett den vida berömda bilden av gröngölingen och vesslan? Själv hade jag aldrig hört talas om den innan SR P1 Naturmorgon sändes igår. Jag tänkte dock redan när jag ännu låg i sängen och lyssnade på direktsändningen, att: ”Vad händer med alla entusiastiska skådare om det plötsligt kommer ett meddelande om att bilden är en fejk?”

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=4254

    • PJ:s byffé – från by till fe

     Man kan aldrig vara säker på bilder och videos. Nästan allt kan nästan fejk. Speciellt i krigen i Ukraina och i Mellersta Östern, Irak och Syrien används sociala medier och You Tube flitigt i propagandasammanhang. Det första som dör i krig är sanningen!

 • Ama de casa

  Vad märkligt med den begränsningen? Jag bloggar ju på WP och trivs där, men jag har slagit i taket utrymmesmässigt och fått betala mig fri… 🙂

  • PJ:s byffé – från by till fe

   ”fosterbarnet” använder bloggo.nu vilken tydligen har denna begränsning.

   Däremot verkar WP ha mera generöst utrymme.

   Kan det ha med antalet kommentarer och besöksfrekvens att göra? Du ha ju många kommentarer och säkert också många fler besökare. Jag vet inte men det som rimligen tar plats är bildernas storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.