Allehanda

Himlafenomen

Det var norrsken här om kvällen. Tror ni jag såg det så där starkt och vackert som tydligen alla andra såg? Nope! Eller, jag såg visst att det dansade mig rakt över huvudet men det var mera som tunna slöjor. Ett grönt område i nordväst dansade fram och tillbaka men inget sådant som gjorde att jag häpnade. Två gånger var jag ute på kvällen, vid 10-tiden och närmare midnatt men det blev inte det skådespel jag förväntade mig. Synd! Kanske jag borde stannat ute längre och haft mera tålamod men så blev det inte och några bilder har jag definitivt inte. Så kan det gå.

I morgon utlovas dock partiell solförmörkelse mitt på dagen och förhoppningsvis kommer jag då att få se detta för de lovar klart väder i våra trakter. Solförmörkelse är också en häftig grej även om den inte slår ett riktigt bra norrsken. Men alltid en tröst. Annars får jag vänta till sommaren och åskväder för att se vad himlen då har att bjuda från Tor. Kornblixtar tycker jag om men när åskan slår ned i närheten, det braket kan jag avstå från.

Ride Malmö C
Inte i klass med ett norrsken men ändå vackert på sitt sätt. Cykelparkeringen i Malmö på lördagskväll.

2 kommentarer

  • annepauline

    Norrskenet lär ha setts även här på sina ställen men jag visste inte ens att det skulle bli norrsken. Här syns sällan varken norrsken eller stjärnor eftersom det är så mycket andra ljus. Konstigt är det att det verkar vara dåligt med norrsken i Österbotten nu för tiden. När jag var barn var det ofta praktfullt norrsken. Jag såg till och med riktigt rött norrsken många gånger.

    • PJ

      Kan hända att jag var ute vid fel tidpunkt. Jag läste någonstans att redan vid 8-tiden på kvällen var det praktfullt norrsken men då var jag på kurs så det såg jag inget av. Hur som haver så lär det väl komma fler tillfällen längre fram men lite tråkigt var det att jag inte denna gång såg det riktigt färgsprakande norrskenet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »