Allehanda

Ett bra boende

Internet fungerade inte, trots att boendet tidigare hade fått goda rekommendationer vad gäller den punkten. Typiskt, tänkte jag. De senaste år har jag sällan stött på dålig internetuppkoppling när jag rest men någon gång skall också detta hända.

Boendet i övrigt är av hög klass och alldeles för stort för mina behov. Bokningen gäller för två personer, påstod de i receptionen. Så nu har jag alla världens möjligheter att bjuda in en rumskompis. Var skall jag finna henne kan man undra? 😉

Stort kök med utrustning för att laga mat, stor kyl samt frys, mikro och gasspis. Vardagsrum med öppen spis, soffa och konst på väggarna, tror jag. Sovrum med dubbelsäng. Badrummet var kanske det som imponerade minst med döda myror som uppenbarade sig under sena eftermiddagen. Hur de dött vet jag inte. Nåja, myror går an bara de inte är levade hemma hos mig i Pampas. Då blir jag ilsk.

Idag förflyttade jag mig från Pampas till Misiones, provinsen i norr. Från det riktiga Pampas vill säga. Två balkonger med det gröna, d.v.s. djungeln inom armsavstånd, om jag får fortsätta med beskrivningen av mitt boende tre nätter framöver? Två teveapparater, som jag troligtvis kommer att utnyttja minimalt. En i vardagsrummet, en i sovrummet. En bäck som sorlar utanför i kvällsmörkret just när jag skriver detta.

Kan det bli bättre? Jo, det kan det. Nyss knackade en tjej på dörren och bjöd på godis, riktigt god choklad förresten. Hon ville veta om allt var ok. En stund tidigare ringde de från receptionen och förhörde sig om jag fått något att äta idag. Jo, det hade jag. En riktigt stor och saftigt god biff tuggade jag på en stund inne i Puerto Iguazu ikväll. Biffarna är stora i Argentina, knappt så man behöver något övrigt tilltugg.

Men så var det ju det här med krånglande Internet. Finns det något mera irriterande? Jag klagade i receptionen och de försäkrade att de höll på med att lösa problemet som uppstått. Under kvällens lopp skulle det lösas. Vilket det gjordes och nu kan jag snart ladda upp mitt inlägg med bilder med ett välfungerande Internet. Därmed ger jag fem kappsäckar av fem möjliga till Iguazu Jungle Lodge i Puerto Iguazu i norra Argentina. Så här skulle jag kunna bo hela tiden! Här finns en reklamvideo

Jag har idag flugit från Buenos Aires till Puerto Iguazu i norra delen av landet. 1000 km norrut. Argentina är ett stort land, större än man tror. Här har jag tänkt begapa ett av världens sju naturliga underverk, Iguazu Falls. Vattenfall något utöver det vanliga.

Därmed är resans mål och syfte uppenbart, nästan. Buenos Aires, Puerto Iguazu och tillbaka till Buenos Aires. Orsaken till att jag valde Iguazu Jungel Lodge har sin speciella orsak men det tänkte jag inte gå närmare inpå här.

LAN
LAN ett utmärkt flygbolag att flyga med
köket
Ett utmärkt kök
iguazu
Puerta Iguaz, en ganska tråkig stad som sådan
balkong 1
Balkongen

8 kommentarer

  • PJ

   Visst och då syns bara en del av den. Stort bord med stolar fanns också. På den andra balkongen fanns det grill. Bara att slänga in ved, tända och hiva på biffarna. 🙂

 • annepauline

  Det var ett tjusigt boende, flott kök och härlig balkong. Bilden från staden ser intressant ut. Är det elledningar som löper där i luften kors och tvärs? Det var länge sedan man såg det. Jag kommer mitt i allt ihåg hur det såg ut i Österbotten när svalorna samlades för höstflytt och satt i långa täta rader på elledningarna. Vilket härligt äventyr du är ut på!

  • PJ

   Ja, elledningarna hänger lite hur som helst. Gatorna och trottoarerna är också i rätt dåligt skick. Massor med farthinder på gatorna. Rejäla farthinder vill jag på stå, inget litet gupp. Annars skulle de väl gasa på hur mycket som helst är. Hade det inte varit för turismen hade nog Puerto Iguazu varit en rätt liten och sömnig småstad.

  • PJ

   Valet stod mellan Machu Piccho i Peru och Iguazu. Detta blev något billigare plus att jag inte tyckte jag var riktigt färdig med Argentina än. Men kanske nästa gång blir det Machu Piccho?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »