Allehanda

En Fin Påsk! önskas…

Ett hyfsat väder utlovas inför påsken. Själv kommer jag att ta det lilla lugna för ryggen är inte helt bra och så har jag blivit rejält förkyld. Lika så bra. Då gör jag två flugor på smällen och behöver inte ödsla tid på krassligheter två gånger.

Chokladägg har inköpts men vete sjutton om de överlever Långfredagen? Godiset är avsett för eventuella påskkärringar och –gubbar på påsklördagen men provsmakningen tar sig redan nu sådana proportioner att tvivel infinner sig om äggens existens i övermorgon.  Jag måste behärska mig! OBS! Jag är inget godistroll men när god choklad finns i närheten är risken stor att jag hänfaller till okontrollerbar hedonism.

påsk 2015
Titta vad som dök upp i rabatten! Det är nu man vill stoppa tiden.

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Dito. Jag hade just tänkt skriva till dig och önska samma sak. Nu återvinner jag en nyligen skriven hälsning till Syster Kanini. Jag skrev den, som du förstår, innan jag såg ditt inlägg. Skrattade lite gott åt ditt godistema. En händelse som ser ut som en tanke, men nedanstående är inte en känga åt dig. Själv åt jag faktiskt några godisbitar idag, när jag besökte Tierpsbyggens reception. De hade ett stort påskägg på receptionsdisken, fyllt med godis. Jag kunde ha glufsat rejält, men någon slags social fernissa – en tunn hinna – hindrade mig.

  Det var år och dag sedan jag kostade på mig s.k. lösgodis – och det är inte heller min melodi. Men, finns det tenderar jag att vara glupsk. Som med potatiseländet chips, men det köper jag inte heller annat än extremt undantagsvis. I de där ovanstående fallen känner jag mig som en nybesiktigad bil, som trots godkänt inte hinner, eller kan, bromsa inför faran. Pop corn är min melodi. Superbillig produkt, god, nyttig – och ett superbt biotilltugg, när man skådar en nattlig DVD-film på datorn.

  Och dina ord om choklad. Choklad är också en gudabenådad produkt, och ofta hälsosam. Där kan jag nog nästan tvångsäta, om det finns – och om tillgången är fri. Inte blir det bättre av att jag har en sonhustru som är konditor/pastry chef. Nu träffas vi sällan p.g.a. avståndet över atlantiska oceanen, men hennes vurm för choklad, i synnerhet ren mörk choklad, smittar. Nu föredrar jag dock ljus choklad. Men det är en annan historia.

  Som sagt, hälsningen var det! Reprisen från Kanini:

  ”Jag önskar dig en trevlig påskhelg. Själv är jag inte troende, men jag tänker varje påsk alltid på det där fenomenet – undergång som leder till återuppståndelse. En dramatisk helg. Och musiken är ofta sagolikt vacker – inte minst Bachs Matteuspassion. Kanske korkat att grubbla för mycket, men man behöver ju inte heller bara käka godis.”

  • PJ

   Godis köper jag mycket sällan men jag tycker inte jag borde stå helt tomhänt ifall det dyker upp utklädda barn med förväntansfulla ögon. En slant kam man också ge men det är ändå godiset som är det primära. Däremot har jag senaste tid hänfallit allt för ofta åt att köpa en wienermunk på väg hem efter jobbet. En riktigt socker- och kaloribomb men ack så god. Ajabaja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »