Allehanda

Mello, med ett halvt öga

Jag råkade i ikväll i ”misstag” se på Mello, som det nu för tiden heter, från SvT.  I alla fall en del av bidragen i sin helhet. När jag var ung hette det väl Melodischlagerfestivalen, eller hur? – Mello, varifrån får de allt?

Jag har inte alls följt detta program men blev i Saltgruvan uppmärksammad på låten Fuldans som där stod högt i kurs. Det var väl mest för att kolla in hur det gick för denna udda låt som jag ägnade ett öga till detta populära program.

Fuldans må ha sina poäng men inte trodde jag att den låten skulle vinna. Fast man vet aldrig; Finland hade en gång i tiden Lordi som t.o.m. gick och vann hela cirkusen. Jag behöver väl inte inflika att Lordi knappast är min musiksmak.

Visst är det duktiga artister och SvT har minsann inte sparat på krutet men inte är det ett program som står högst på min lista. Men låt gå, ikväll såg jag åtminstone en del av detta program.

Förresten, detta med sponsorer. Hela sex stycken välkända företag och brands hade förmodligen betalat ganska saftiga summor för att nämnas i detta sammanhang. Få sitt namn och sitt brand synliggjort. Är inte det reklam, fast det heter sponsorer? Reklam är en del av vårt samhälle men SvT skall ju vara reklamfritt, eller hur? Fast det går väl att krångla till det på  något sätt så det blir rumsrent.

Min favorit kom inte bland de tre bästa men jag kan väl ändå säga att jag höll på Margaret med låten In my Cabana. Även om hon inte vann, eller ens fick en bra placering, tror jag att hon framtiden för sig. Polska, lär hon vara. Inte mycket musik jag känner från Polen. Jo, Chopin och så Kinga Glyk och hennes band. HON är en stor artist och musiker enligt mig! Vi har alla olika smak.

Och visst, Caroline af Ugglas är något av min favorit, inte bara som sångerska. Höll på att glömma henne. En frisk tjej!

Vem var er favorit i kvällens program?

[youtube=https://youtu.be/TwHT_3FaBg4]

Förresten, trummisen Irek Głyk, är med på min FB-vänlista.

4 kommentarer

 • Leena

  Hej! Visst är Mello underhållande. Igår särskilt då David blev lätt svettig då han fick improvisera en hel del. Men han är ju ett sådant proffs! Vi i familjen följer mello av tradition och har gjort det ända seda barnen föddes i Sverige för ett antal år sedan. Igår tror jag man kunnat göra ett bra sohvaperunat avsnitt om oss 🙂 Favoriter då? Benjamin är proffsig och väl värd sin vinst. Felix låt gillar jag, men kanske inte en klassisk mellolåt och kanske för lik den portugisiska låten som vann ifjol? Kul underhållning oavsett, särskilt då hela familjen samlas kring det. Tummen upp, som de skulle säga på programmet i radio Vega! 🙂

  • PJ

   Jag kan tänka mig att det finns tradition kring detta jippo hos många familjer. Att följa alla uttagningarna och sedan ha sina favoriter, kanske samlas vid själva finalen. Lite som musikens julafton. Själv hade jag ingen favorit eftersom jag inte sett uttagningarna men så här på en höft höll jag på Margaret. Men de kunde lika gärna varit någon annan. Sällan jag brukar pricka in vinnare i dylika sammanhang. Fint i alla fall att du trivs med programmet och jag förställer mig att du/ni kommer att vara klistrade vid apparaten i maj. Jag har inte klart för mig exakt datum.

 • Erik Forsling

  Log lite åt din ofrivillighet. Det fanns den aftonen ännu en ofrivillig åskådare – min yngre bror. Han var på besök hos en mycket sympatisk och trivsam kvinna på annan ort. Vad jag förstod av ett telefonsamtal med dem båda, i tur och ordning, var det bara för honom att acceptera spektaklet. Och han är ju en snäll människa.

  Själv har jag ingen televisionsapparat, och vet absolut ingenting om årets ”Mello”. Så är det att leva i en mental bunker. Total isolering från det storslagna.

  • PJ

   Nja, ofrivillig vet jag inte för jag valde själv att kasta ett getöga på programmet men jag satt inte direkt med näsan på rutan och jag såg inte hela programmet.
   Själv är jag inte heller någon flitig tv-tittare. Ibland kan det gå veckor som jag inte ser tv, förutom spanska tv: n och det är för att underhålla min spanska. Den står på en stund i bakgrunden, så total isolering har jag inte från det storslagna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »