Allehanda

Korvsoppa!

Idag gjorde jag något så gott att ni inte kan tro! Korvsoppa! Länge sedan jag gjort soppa men nu blir det tätare med soppdagar för soppor av olika slag är mina favoriter i matväg. För ett par år sedan gjorde jag flitigt soppor men så föråt jag mig på dem och de blev tråkiga. Nu är jag tillbaka på soppornas ruta ett.

I lördags hittade jag en burk med ärtsoppa och svarvade ihop min specialärtsoppa med extra ingredienser på en kvart. God blev den och idag fortsatte jag med korvsoppa. Nästa vecka blir det färgglad fisksoppa.

Töserna brukar ofta i bloggsammanhang deklamera sin outfit för dagen och då också tala om i vilken butik de inhandlat kreationerna och vilka märken det är. Viktiga saker. Jag kan naturligtvis inte vara sämre så här kommer dagens soppa:

Potatis (fasta) från Rainer Ahlqvist i Malax
Syltlök och oliver från Rainbow
Krossade tomater med vitlökssmak från Rainbow
Ketchup från Felix och lite mineralsalt från Pansalt
Plus en gnutta krossad svartpeppar från Golden Star (fint skall det vara)
En påse blandade grönsaker från Rainbow
Ja visst, ja, korven som är Snellmans knackkorv, 90 % kött

Till det tog jag knäckebröd (okänt märke, kanske handlat på något loppis) med långlagrad (11 månader) grevéost från Allrums uppå.

Allt inhandlat från Prismas köplada i provinshuvudstaden.

Det hela sköljdes ned med ett glas kranvatten av årets tappning från Byholmens Vattenbolag. Passar utmärkt till både soppa och fisk eller varför inte i glada vänners sällskap på förfesten.

Tilläggas kan att byxorna satt fortfarande bekvämt efter måltiden och ingen justering gjordes av svångremmen eller några knappar som behövde knäppas upp i västen. En riktigt hälsosam måltid!

2015-11-09 Korvsoppa 003mod
Tallriken från Andina i Equador, skeden från Chromolit i Portugal och glaset från något senapsbolag i Sverige.

0 kommentarer

 • Syster yster d.y.

  Verkligen en utförlig och informativ beskrivning :). Kan du ännu berätta varifrån det gröna underlägget är ochhur länge du kokade soppan?

  • PJ

   Det gröna underlägget av glas är av obestämt ursprung men erhölls som julklapp en gång i tiden av en viss sister Jane d.y. med följe.

   Tiden för soppkoket är en välbevarad gastronomisk hemlighet samt även mängden ingredienser av olika slag. För att få sin egen speciell touche på soppan tager man vad man haver. Tilläggas kan är att soppan blir godare efter ett par dagars förvaring i kylskåp. Dock finns en emotkommande gräns för soppans smaksensation framkallad på detta sätt. Den övergår snart till att bli sursoppa, inte att förväxla med en annan delikatess: surströmming.

 • annepauline

  Hahaa, tänk om moderapporterna på modebloggarna skulle vara lika underfundigt roligt skrivna. Det är de INTE. – Soppa är riktigt gott och både värmande och lättätet. Korvsoppa är enligt mig en riktig delikatess. Jag brukar klicka i en sked créme fraiche eller smetana när jag äter korvsoppa, har du provat det nångång?

  • PJ

   De borde kanske ta del av vokabulären från mat- och vinrecensioner för att krydda sin jargong?

   Soppan har ett flertal fördelar. En är att man kan äta snabbmat, som är nyttig och hälsosam, flera dagar i sträck bara koket är tillräckligt stort. Bara att värma.

   Ah, det får jag prova. Alla goda, he he goda, tips mottages med tacksamhet!

  • PJ

   Tärningar av bacon, senap och lite kryddor. Inget sensationellt men det ger lite mera stadga åt köpesoppan som knappt har något kött alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *