Resor

Titta, en gubbe, som klagade på skåpet

En kort uppdatering medan jag sitter på hotellrummet i Umeå och väntar på återfärd till Pampas mitt på dagen. Fint väder förresten i Umeå, söndag förmiddag!

Jo, jag åkte över igår med Aurora Botnia. Lugn och behaglig överfart på 3,5 timmar vilket är precis lagom för en tur över Kvarken. För första gången så nyttjade jag också de nya skåpen/förvaringsboxarna ombord för min ryggsäck. Betalning med pengakortet och i min enfald trodde jag att man fick ha boxen under hela resan och öppna och stänga den som man ville men nope, där hade jag fel. Varje gång man öppnar dörren måste man betala ny avgift om man vill fortsätta att använda den. Det tycker jag på är på tok fel! 6 euro kostar den större boxen och 4 euro den mindre. Jag provade båda för jag kunde snabbt konstatera att den mindre var för liten för min ryggsäck. Så det blev 4+6 euro för mig. Surt!

Jag gick till infodisken och klagade på att man inte fritt kan disponera boxen som man vill under färden men vad kunde han i infon göra annat än att förklara läget. Snålt av Wasaline tycker jag för skulle man vilja besöka boxen ett par gånger under turen blir det snabbt till pengar, vilket kanske är tanken. Till exempel om man handlat något i shoppen ombord och inte vill släpa omkring det resten av resan.

Något annat jag hade att klaga på var köttbullarna! Jag tog en tidig lunch och öste på ett halvdussin köttbullar, som var kalla inuti! Som tur var hade jag också en bit fisk på tallriken, som smakade, INGENTING. Inget lyckat besök i cafeterian denna gång. Och jag som så ofta skrutit över deras köttbullar.

Så över till något trevligare. I Puben var det lagom mycket folk så där satt jag en god stund i tämligen bekväm soffa. Ett par bord längre bort satt tre tjejer, i medlet eller övre tonåren skulle jag gissa. Troligtvis med i ett fotbollslag ombord. Två hade munskydd på hela resan varav den ena liknade Sanna Marin med munskydd, haha… Åtminstone såg det ut så på håll. Jag tittade ett par gånger för att utröna likheten med landets statsminister men jag stirrade absolut inte. Plötsligt såg jag att de började tissla och tassla, något var på gång och statsministern tittade förstulet åt mitt håll. Så tittade den andra med munskydd åt mitt håll och det tog inte många sekunder förrän den tredje, hon utan munskydd, vände sig om och tittade rakt på mig. Haha…. jag höll på att brista i skratt, tala om att bli uttittad och så tydligt när hon den tredje nyfiket försökte få korn på vem statsministern viskat om.

Varför jag var så intressant vet jag inte för jag satt ju bara där är tittade rakt fram och då var ju töserna i blickfånget. Jag blev tvungen att kolla om gylfen var öppen eller något annat genant men nope, jag var så prydlig som jag bara kunde vara. Bättre blir det inte. Eller så viskade de: titta en gubbe! Eller så trodde de att jag var en kändis, haha… vem skulle det vara förresten? När jag var ung fick jag flera gånger påpekandet att jag liknade svenska kungen men de dagarna är nog förbi. Vi har växt ifrån varandra haha…

Jag träffade förresten en gammal arbetskamrat från tiden i saltgruvan. Hon hade också problem med förvaringsboxarna. Hennes kreditkort fungerade inte alls, ej heller hennes kompis kort. Jag såg också andra som misslyckades med betalningen och gick därifrån. Det var nog bättre förr med mynt till skåpen ombord på Wasa Express. Det var enkla mekaniska grejor som inte krånglade.

Ja, vad gjorde jag i Umeå? Det får jag återkomma till i nästa inlägg, måndag eller tisdag. En liten hund fanns med på ett hörn, om det nu ger någon ledtråd.

Aurora Botnia

Som synes, sol och öppet vatten. Ännu får vi vänta på is och sörja, något vi inte behöver sörja. Det skall förresten bli intressant att se hur Aurora Botnia klarar isen.
Enligt rykten skall gamla Wasa Express trafikera i västra Medelhavet och inte i Röda havet som det först var tänkt. Åtminstone en tid.

4 kommentarer

 • Wesber

  Dom trodde säkert att du var Sveriges konung för nog är ni lite lika tycker jag. Eller så kanske dom såg att du tittade på dom och viskade till varann ” titta, där sitter en snuskgubbe” haha man vet aldrig vad dagens ungdomar får för sig att tissla och tassla om. Tänk om man hade bott närmare Umeå och kunnat åka över lite då och då det skulle ha varit roligt. 3.5 timmar är ju alldeles lagomt då hinner man både äta och handla lite och njuta. Hejssvejs

  • Per

   Likheten med Kalle Gustav har jag själv aldrig sett men det kanske finns något drag. Jag tittar mig inte i spegeln varje dag.
   Detta med snuskgubbe får man se upp med. Själv är jag en social person och vill prata med alla, allt från små barn till hundraåringar men i dagens samhälle finns det så mycket misstänksamhet, rädsla och fantasier att risken att få ett sådant epitet utan grunder är uppenbar om man inte utåt visar sig som surgubbe. Det begränsar tyvärr umgänget mellan människor. För att inte tala om åldersdiskriminering. Tråkigt att det kan bli så.
   Jo, 3,5 h är precis lagom lång tid, man hinner inte bli helt uttråkad om det vill sig illa. På återfärden idag fick jag prata en god stund med bekanta så där slog jag ihjäl en timme.

 • annepauline

  Här har det regnat och är så mörkt och grått som det bara kan vara i november.

  Jag var i alla fall ut på en långpromenad längs Mälaren i regnet. Regnjacka på! Då kom en lastbåt farande. Motorn dunkade så trevligt och sen kom en doft av diesel när den åkt förbi. Då tänkte jag på Aurora Botnia. Inget motorljud och absolut ingen dieseldoft där hon smyger fram på LNG. Nu när jag kom hem läser jag att de inte ens har kvar de goda köttbullarna och smaklös fisk. Nä ä, vad är detta? Det här med förvaringsskåpen låter dessutom helt otroligt snålt. Man vill ju ha ett skåp hela resan för att lägga in det man eventuellt handlat eller kanske hämta något i sin väska som man kommer på. Det är det säkert många klagomål på skulle jag tro.
  Att skåpen dessutom inte fungerar som de ska retar man sig garanterat på.

  Men vad gjorde du i Umeå? Nu i det gråa november? Har du eller någon i din närhet köpt en hundvalp i kungariket?

  Jag kan bara hoppas på att de värmt upp köttbullarna ordentligt till hemresan eller att du får mat som är god.
  Det där drog helt plötsligt ner betyget för Aurora Botnia. Inte får man motordunk eller dieseldoft heller!

  • Per

   Så tråkigt att ni haft trist väder men tänk, efter regn kommer solsken! Förr eller senare.

   Jo, Aurora Botnia är mycket tyst. Knappt så man märker om den är i gång eller inte. Angående köttbullarna kan jag idag rapportera om bättring. Bullarna var varma och övrigt på tallriken smakade bra men fisken aktade jag mig för. Vi får anta att det var en tillfällig fadäs i köket igår. Men folk är mycket känsliga för sådant, en enda miss kan få tråkiga följder om den får vingar.
   Förvaringsskåpen verkar också ha bättrat sig. Igår kunde man inte betala med att bara hålla kortet mot avläsaren utan man var tvungen sticka in kortet och knappa in pinkoden. Idag gick det på tio sekunder så hade jag en box. Det är säkert en hel del system som kan krångla och det behövs en inkörningsperiod. Det handlar också om att ha en duktig systemtekniker ombord som snabbt kan fixa sådant.

   Nej, ingen hundvalp är inblandad och som sagt, det var bara på ett litet hörn som hunden Ayo var med. En småsak men ändå trevligt på sitt sätt. Jag får återkomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »