Allehanda

Magneter i rörelse

Igår kväll fick jag tillfälle att flytta om bland mina kylskåpsmagneter. De enda magneter jag har tills vidare. Jag är ingen stor souvenirköpare på mina resor men en och annan kylskåpsmagnet brukar följa med hem i bagaget.

Mitt nya kombinerade kyl- och frysskåp anlände och det gamla åkte ut, det som börjat fuska senare tid och inte gjorde sitt jobb. Därför plockade jag bort mina magneter från det gamla skåpet och placerade ut dem på nytt på mera rymlig yta. Det kommer nog att ta lång tid innan jag fyllt hela kylskåpsdörren med magneter från olika hörn av världen. Kanske aldrig, för det är en stor dörr.

Ha, ni trodde väl att nu har han skaffat magnetarmband när ni läste rubriken? Nej, men en ny kyl/frys.

magneter
Här är min samling kylskåpsmagneter. Kanske inte så många för jag började samla rätt sent i livet. Dock är de trevliga att titta på varje gång jag har ett ärende till kylskåpet.

0 kommentarer

 • Erik Forsling

  Med en whiteboardpenna kan man komplettera eventuella på häng på den (ofta) vita dörren med tänkvärda sentenser och citat. Det gör jag. Vitvaror är utmärkta whiteboardtavlor.Man får se upp med ”permanent markers”. Även whiteboardpennor kan lämna tjuriga reminiscenser, om texten eller teckningen varit smått permanent. Men det som inte går bort med en torr trasa – det går bort med kemikalier, även av lightversion.

  • PJ

   Jag tror jag nöjer mig med vanliga kylskåpsmagneter på min kyl men annars verkar idén god, speciellt om man har sinne för form och stil. Heminredning och diverse kluriga lösningar är idag pop och varför skulle inte hemmets vitvaror vara en del av detta, om det i övrigt passar in.

 • Erik Forsling

  Skickade för en stund sedan e-post till dig med en dålig bild på ett par vitvaruluckor i mitt eget kök, och lite eljest. Ska nu avsluta med uppföljaren.

 • wesber

  Sådär ser det ut hemma hos mig också fast inte lika många. Jag älskar kylskåpsmagneter med en fin bild på och namnet på stället som man varit på. Få se om det blir några fler till hösten.

 • wesber

  Nä, den såg jag inte först, var tvungen att förstora upp skärmen för att se vad det stod. Jag har glömt att köpa magneter från Vasa, fast jag vet inte om det räknas som resmål precis ????

  • PJ

   Klicka på bilden så får du bilden i stor storlek. – Jodå, alla magneter räknas, om man bara varit på plats. Tycker jag i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »