Vårkväll

Ikväll gjorde förhoppningsvis gamla Vikingen tjänst för sista gången på denna backe. En ny Stiga gräsklippare har beställts och finns redo nästa fredag när gräsmattan skall klippas för andra gången denna säsong. Ikväll framlockades en och annan svettdroppe när spirande gräs och gammal ”föna” skulle avkortas. Vi har helt plötsligt fått sommarvärme men myggen är fortfarande sparsamma med sitt surr. Vilken idyll, så borde det alltid vara.

Jag inspekterade min syrafällning av två björkar. Björkarna ligger fortfarande i samma pose men mössöron som förhoppningsvis suger vätskan ur stammen har utvecklats, allt enligt planer och teori. Borde jag fälla ytterligare ett dussin stammar som finns i närheten för att utöka mitt vedförråd till vintern och få bekräftelse på syrafällningens välsignelser och möjligheter?

stubbe
Våt stubbe. Kanske 20 år eller mer enligt årsringarna. Var fanns jag då?
mössöron
Mössöron som inte fanns när stammen fälldes. Jag hoppas att de gör sitt jobb.
björkar
Här finns massor med värme samlad i en bukett.

 

 

Annonser

3 reaktioner till “Vårkväll”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.