Allehanda

Vårkväll

Ikväll gjorde förhoppningsvis gamla Vikingen tjänst för sista gången på denna backe. En ny Stiga gräsklippare har beställts och finns redo nästa fredag när gräsmattan skall klippas för andra gången denna säsong. Ikväll framlockades en och annan svettdroppe när spirande gräs och gammal ”föna” skulle avkortas. Vi har helt plötsligt fått sommarvärme men myggen är fortfarande sparsamma med sitt surr. Vilken idyll, så borde det alltid vara.

Jag inspekterade min syrafällning av två björkar. Björkarna ligger fortfarande i samma pose men mössöron som förhoppningsvis suger vätskan ur stammen har utvecklats, allt enligt planer och teori. Borde jag fälla ytterligare ett dussin stammar som finns i närheten för att utöka mitt vedförråd till vintern och få bekräftelse på syrafällningens välsignelser och möjligheter?

stubbe
Våt stubbe. Kanske 20 år eller mer enligt årsringarna. Var fanns jag då?
mössöron
Mössöron som inte fanns när stammen fälldes. Jag hoppas att de gör sitt jobb.
björkar
Här finns massor med värme samlad i en bukett.

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *