Upplevelser

Brincadeira och eldnatten

Tänk er en sensommarnatt, fortfarande ljum och fin. Mörkret sänker sig vid midnatt kring höga furor och eldar tänds. Sång och kuling hörs som tusentals år tidigare på denna uråldriga plats vid älven och fram ur skuggor stiger  ett muller och myller av trummor, artister, eldkonster, magiska toner, ännu mera eld och så den spanska gruppen Brincadeira som står för musik och uppträdandet tillsammans med Nordcirkus. Jag talar om Eldnatten på Urkult 30 juli i Näsåker där tusentals människor sitter i slänten ned mot den naturliga huvudscenen och väntar på invigningen av årets folkfest i dagarna tre.

Så här medan våren lider mot sitt slut, med en synnerligen kall och blöt maj, är det väl tillåtet att drömma sig bort till den snart annalkande sommarens stora händelse medan regntunga moln ännu seglar förbi på himlapällen.

Men titta först på denna video med gruppen Brincadeira, gärna i helskärm och HD. Den är hela 20 minuter lång men se den och föreställ er denna grupp tillsammans med Nordcirkus eldshow. Well, den som inte sett en tidigare eldnatt har kanske svårt att föreställa sig detta underbara och magiska skådespel men låt fantasin flöda!

[youtube=https://youtu.be/wMN9D82WmZ8]

Kanske ni nu förstår lite mera vad jag sitter och drömmer om ikväll?  Detta är bara en del av eldnatten men vilken del!

Tillåt mig att citera från Urkults hemsida: Brincadeira började som en slagsverksgrupp influerad av Afro-bahiansk musik och med tiden har gruppen låtit införa sina egna musikaliska- och kroppsliga uttryck. De driver ett projekt för att främja unga talanger, både socialt och yrkesmässigt. 

Jag tror årets eldnatt blir en av de bättre! Måtte jag få en bra plats att se denna upplevelse! Den som vill kolla årets program blad finns det här: Folkfest vid Nämforsen

0 kommentarer

 • Daniel Oja

  Hej!
  Vi kommer att göra vårat absolut bästa för att göra årets Eldnatt till något fantastiskt!
  Vänligen: Daniel Oja / Nordcirkus

  • PJ

   Jag ser med förväntan fram emot Eldnatten och ert uppträdande. Den som väntar på något gott, väntar inte förgäves. 🙂

 • Daniel Oja

  Sitter & saxar lite klipp & kommentarer från nätet ikväll för uppdatering av vår hemsida – och det ser ut som om vi lyckades svara mot din förväntan: ”Jag tror årets eldnatt blir en av de bättre!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »