Allehanda

Sommar

Första juli och ett härligt väder denna dag. Äntligen, vill jag tillägga. Min granne fåraherden har idag inlett slåttern och doften av nyslaget gräs ligger tung över åker och äng. Torrhö kan vi glömma, istället blir det vita bollar som ligger som stora golfbollar över ägorna. Gott så, fåren skall ha något att äta kommande vinter och det är nu bråda tider för att samla i ladorna. Bildlikt tala detta med lador för bollarna behöver inga lador och de få lador som finns kvar lever en synnerligen undanskymd tillvaro. Tyvärr, vill jag säga. Hade vi förstått bättre hade vi gott kunnat bevara åtminstone några till i byn. Med taket i skick hade de stått hur länge som helst även om de inte gjort speciellt stor nytta. Måste allting göra nytta?

Semestermånad för många men jag och de flesta andra i Saltgruvan måste jobba ännu tre och en halv veckor innan vi får vår efterlängtade ledighet. Det känns som en erbarmligt lång tid. Det är nu som man vill ha semester när solen skiner och värmen äntligen kommit. Sunden låg spegelblanka i morse, som lackade, när jag tidigt i morse åket till jobbet. Tänk om man fått ro ut i roddbåt istället, stilla och lugnt, för att fiska eller bara njuta av sommarens bästa morgon.

Gräsklippningen klarades av ikväll på dryga en och en halv timme. På vintern snöskottning och på sommaren gräsklippning. I juli, med lagom mycket regn och värme, växter gräset infernaliskt och man har en säker veckosyssla räddad. Vintertid kan det gå veckor utan snöfall och skottning men på sommaren växer gräset både när det regnar och solen skiner.

Något dopp i havet har jag inte ännu gjort men håller värmen i sig och vattnet får en mera njutbar temperatur så blir det kanske av att jag sänker min lekamen i böljan den blå. När man jobbar är det som om man inte riktigt kan njuta av sommaren fullt ut men vi får se vad det lider med badet.

törnros
Törnrosbuskens oskuldsfulla blommor men ack så vassa dess taggar är.
slåtter 2
Strängar med gräs som väntar på behandling.
lingonblom
Lingonen blommar. Vi kan bara hoppas på att det blir ett bra bärår.

 

0 kommentarer

  • wesber

    Sommarvärmen har kommit hit också, 30 grader utlovas idag, 3 dagar kvar att jobba sen är jag ledig en vecka. Resten sparas till efter semesterperioden slut men idag lär vi nog få svettas på jobbet, det var kvalmigt redan kl 8 i morse. Badtemperaturen är bara 17,5 ännu men det värms fort nu när nätterna blir varma. SKÖÖÖÖÖNT.

    • PJ

      +30 C har vi inte orkat upp till men nog +25. Kvällarna är skönast när man kan koppla av lite i den ljumma sommarkvällen. Det ger lite extra energi så att man orkar med en fin sommardag på jobbet. Ha en skön semester både nästa vecka och senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »