Allehanda

Repetition

Tiden är ständigt på språng och snart nalkas den första höstmånaden, september. Jag gillar september! Dels fyller jag år då men också för att sommarens hetta de flesta år är förbi men samtidigt är det inte speciellt kyligt. Luften blir friskare och färgerna i naturen blomstrar upp.

Kvällskurserna får då sin start på den nya säsongen och folket här i trakten är ganska flitiga kursdeltagare på olika områden. Själv har jag spanskan varmt om hjärtat och ser fram emot starten. Samtidigt har jag under sommarmånaderna haft uppehåll i förkovrandet av detta vackra språk. Ve, så fort man glömmer! Läroböckerna har nu åter plockats fram och en repetition är i full gång. Det gäller att plocka upp tråden där man tappade den i våras så att man inte känner sig helt vilsen den första lektionen. Vår spanskalärare är nämligen ganska krävande och låter sig inte hejdas av stakande och stammande. Att jag också kommer att han praktisk nytta av trimmad spanska lite längre fram i tiden gör det speciellt roligt att åter läspa så mycket jag hinner samtidigt som jag borde låta som en kulspruta. Nu låter jag mest ett hagelgevär i andjakten. Det är alltid roligt att ha något att se fram emot och tiden bara rinner iväg, snart är jag där.

blomster urkult
Eftersom jag har många bilder från Urkult väljer jag denna fina blomsterdekoration. Som en blomsterbrasa.

 

2 kommentarer

  • Syster Yster d.y.

    Jag anmälde mej ikväll till spanskan och borde nu absolut ta fram böckerna. Har haft goda avsikter hela sommaren men tyvärr har det stannat vid det – nada.

    • PJN

      En god början, anmälan. Sedan gäller det att ta lite varje kväll och inte ha för stora ambitioner. T.ex. ikväll skall jag bara bläddra lite, hux flux har man tröskat genom en massa saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »