Allehanda

Installationer

Nja, min mobiltelefon var inte så pigg följande morgon. Jag kunde starta den en gång, sedan frös den och vägrade därefter visa annat än svart skärm.

En ny införskaffades vid middagstid igår. Installationen gick strålande. Alla program och inställningar kunde länkas via Internet och det mesta gick som på räls när nykomlingen startades. Jag fick en ny telefon med 13 MB kamera och 5 tums skärm till minus tredjedelen av det pris jag köpte min gamla mobil för, knappt två år sedan.

En sak var det dock problem med. De flesta telefonnummer fanns lagrade på den gamla telefonens internminne vilket jag inte kunde nå via Internet. Det betyder att jag måste vart efter knappa in telefonnumren och lagra dem i telefonen. I övrigt är jag mycket nöjd med min nya telefon som inte blev så svindyr som jag först fruktade.

Idag installerades ytterligare en investering i mitt hem. Min granne fåraherden är en mångsysslande person. Förutom fåren, som jag för övrigt pratar med varje dag (de som finns i hagen närmast mig), så säljer, planerar och installerar han VVS-teknik och värmepumpar.

Tidigare i sommar hade han extra-erbjudande på luft-värme-pumpar och då slog jag till. En sådan skulle installeras i mitt hem. Varmt på vintern och kallt på sommaren inomhus är avsikten. Även den installationen gick som tåget och på eftermiddagen kunde jag konstatera att jag kan reglera temperaturen inomhus via en fjärrkontroll som även kan programmeras in i framtiden. Vill jag ha lite svalare på natten är det lätt ordnat och skall det vara varmt i stugan när jag kommer hem efter jobbet är inte heller det något problem.

Dock kommer jag även i fortsättningen att elda med ved i spisen under den kalla årstiden. Det fina är då att luftvärmepumpen kan fördela värmen jämnare i huset. Teknikens framsteg på alla områden. Jag ser med förtröstan fram emot kallare dagar i höst och vinter när naturen behagar visa frostnupna morgnar.

installation
Nästan färdig. Invändigt tar inte anläggningen lika stor plats.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »