Allehanda

19 cent

Ibland blir jag snål och ekonomisk. Det händer att jag vid fredagens veckoinköp spanar på alla extrapriserna i köpladan. Normalt går jag en runda och slänger rutinmässigt varor i vagnen men som sagt, ibland får jag ett fang och då blir det billiga varor för hela slanten.

Igår köpte jag knackkorv för 19 cent! 300 gr Rainbow knackkorv för 19 cent! Kan det va nåt? Jag köpte också leverlåda för en billig penning. På lördagarna äter jag billigt för att på söndagarna unna mig lite bättre och lyxigare mat. Därför blev det leverlåda och knackkorv idag med tillbehör: tomat, ärtor och gurksallad.

Tja, bättre har jag smakat men det gick att äta när man är hungrig. Vad korven innehöll vill jag nog inte veta men mycket kött var det inte.

På min ”most wanted”-lista vad gäller mat finns fläskpannkaka, kålgryta och salig mors fläsksås. Husmanskost och inget annat. Förresten, när skall jag öppna burken med surströmming som jag köpte på Juthbacka-marknaden? Det börjar bli läge för det eller håller jag på att banga ut? – Vilken mat får ditt snålvatten att rinna?

Tro mig eller inte men 19 cent kostade korven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.