Allehanda

Semester

Semestern börjar idag. Tänk, fyra veckor som är ens egna utan tidiga morgnar, chips vid uret och slit i saltgruvan. För svetten har runnit senaste tid, annat kan inte sägas. Ute har temperaturen hållit sig närmare +30 grader vissa dagar och i gruvgångarna har korpar svingats med bravur. Dammet låg som en dimma i vissa orter och svettpärlor glittrade i pannlampors sken. Det där med pannlampor är väl att ta i men det passade bra in i textflödet, tyckte jag.

Nu känner jag mig avslappnad men tidigare idag ondgjorde jag mig över den täta trafiken på pulsådern genom landskapet och vissa kuskars sega bruk av sporren. När skall provinsens politiker få foten ur vagnen och börja agera för upprustning av R8 norr om provinshuvudstaden? Brysselkålen var också slut i köpladans frysdisk vilket irriterade mig. Tänk, att en sådan viktig grönsak saknas i disken. Skandal!

Dock blev jag på gott humör när sister Jane erbjöd sig att skjutsa mig till sommarens stora höjdpunkt vad gäller dans och naturupplevelse i sand. Visst, jag hade kunnat rida dit på Brunte och tillbaka också men då hade jag inte fått smaka på frestelserna i öltältet. Brunte är nämligen allergisk mot promillen som lätt uppstår när man svingar en bägare eller två. Tänk att ha en sådan sister i närheten som ställer upp när det kniper. Guld värd.

Nu drar jag på mig mina gyllene skor och svävar ut i landskapets gröna sfär för att svingar mina lurviga två vid böljan den blå i  Maxmo berså. Usch för fåniga rim men låt stå.

Sköna ryska damer i dans, dock inte i Maxmo utan i Idensalmi sistlidna weekend.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »