Allehanda

Sommarens sista dag – imorgon är det höst

Månen gick upp ikväll så röd att jag trodde att Trafikverket, eller vad myndigheten heter, hade satt upp ett stoppljus i backen ned mot byn. Samtidigt är det sommarens sista kväll och en summering vore på sin plats men det skall jag inte göra, annat än konstatera att två tredjedelar av sommaren varit kylig men att augusti blev fin och speciellt de veckor jag hade semester. Semestern, ja, den slutade igår och idag var det första jobbdagen denna höst men det lär inte bli så långvarigt.

Istället blickar jag framåt mot höstens kurser och föreläsningar. Till spanskan har jag anmält mig och även till en fotokurs för systemkamera men efterföljande kurs på vårterminen där digital bildbehandling avhandlas.

En föreläsning är också inbokad, nämligen ”Från dröm till verklighet – Jorden runt med Mary af Rövarhamn” hos Nykarleby Arbis. En föreläsning till kommer troligen att bli av och då gäller det ”Ovanliga möten i ord och bild” även det hos Arbis i Nykarleby. Den ena av böckerna har jag läst.

Vasas Flora och Fauna uppträder 9 oktober på Ritz i provinshuvudstaden och biljetter borde bokas snarast. Fast det är musik.

Jo, en föreläsning till intresserar mig och den har namnet ”När näshåren fryser”. Kanske även den bokas för min del.

Vi österbottningar är kända för att vara kurs- och föreläsningsmänniskor. I Västerbotten har de sina berättartraditioner, också en genre som intresserar men som jag hittills inte haft tillfälle att bekanta mig närmare med. Har ni, kära läsare, någon kurs, aktivitet eller intressant föreläsning på gång i höst?

Månen 2015-08-31
Här glider mångubben upp över horisonten i nordöst. Ingen bra bild, tekniskt, men ni ser väl lite ändå. Kanske fototekniken utvecklas under hösten lopp i fotokursen?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »