Allehanda

Med bil genom Sydamerika – ett programtips

Jag fick ikväll ögonen på en intressant TV-serie som går på finlankssvenska TV5 denna höst. Det är norrmännen Rune Gokstad och Øystein Bache i Team Bachstad som gör en resa i Sydamerika med bil. De startar i Lima (Peru) och åker sedan söderut via Machu Picchu, Bolivia, Paraguay, Brasilien, Uruguay till Buenos Aires i Argentina där Østein skall finna det hus där han mor föddes.

De har gjort liknande resor i Asien och med humor och humör tar de sig fram överallt även om de ibland stöter på problem. T.ex. så var deras bilköp i Lima inte helt lätt för att inte tala om hur det gick sedan på den fortsatta färden med den röda damen. Mycket vackert och intressant fick de uppleva.

Själva sträckningen på resan är just sådan som även jag skulle vilja göra.  Det första programmet, som jag såg via nätet, gav mersmak för att både se serien och fantisera om en egen resa i denna del av världen. Kanske inte med bil några längre sträckor men ändå på ett eller annat sätt.

Serien sänds på Yle Fem söndagskvällar kl. 19 eller så går serien att se på Arena. Vill man se alla avsnitten på en gång så finns alla seriens program på NRK:s hemsida. Ikväll har jag sett två avsnitt där.

Buenos Aires 2008
En något bättre bil än denna i Buenos Aires 2008, hade de båda norrmänen Øystein och Rune. Tänk, redan 7 år sedan jag första gången besökte BA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »