Allehanda

Katarina Barruk – Gieries nuartta sámiebáhttja

Jag fick ett ryck ikväll och kollade genom den inspelning jag gjorde förra lördagen när Katarina Barruk hade sin releasekonsert i Umeå. Jag satt tyvärr lite långt bak i salen vilket gjorde att x antal huvuden ligger i nedre kanten av videon samt att jag måste zooma en del för att komma nära. Men ljudet blev helt ganska bra, tycker jag.

Sången sjungs på umesamiska men det finns en svensk översättning som jag dristar mig till att citera:

Gieries nuartta sámiebáhttja

(The Northern Sámi Boy)

Kära nordsamiska kille

Du är så vacker

Kära nordsamiska kille

Vill du älska mig

Jag saknar dig, jag behöver dig

Jag vill ha dig och jag tycker om dig

Kära nordsamiska kille

Dina ögon är likt stjärnor

Kära nordsamiska kille

Vill du älska mig

Jag saknar dig, jag behöver dig

Jag vill ha dig och jag tycker om dig

Kära nordsamiska kille

Du är så vacker

 

Text och musik av Katarina Barruk.

[youtube=https://youtu.be/GrqxRMfD45g]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »