Resor

Fall på fall och snart åter ett fall

En hel vecka utan inlägg på bloggen. Dags för något och vad kan vara bättre än en video från Iguazu-fallen i norra Argentina från i fjol höstas. Det var en mäktig upplevelse och jag hoppas att jag kan förmedla åtminstone något av mina upplevelser i videon. Det är inte alltid lätt att filma bara rakt av och sedan klippa ihop en bra story. Egentligen borde man ha en plan och bra mycket mera film att välja bland. Alltid när jag kommer hem efter en resa eller en händelse där jag fotat och filmat tycker jag att jag har för lite material att välja bland.

Det var då det, resan i höstas. Idag har jag suttit och bokat en tripp inför sommaren. Allt är inte klart än men det mesta. Det är alltid intressant att forska och planera en resa, om det så är nära eller långt borta. Logistiken är viktig och vad finns att se och uppleva? Något jag borde känna till och något jag inte får missa? Som tur är finns det mycket på nätet att studera och därför går det sist och slutligen ganska lätt att planera resor nu för tiden.

Varthän då, kanske ni funderar? Tja, jag tänkte inte avslöja allt men så mycket kan jag säga att på kommande resa kommer jag också att beskåda ett vattenfall.  Och kanske också ett och annat vilt djur. Tills vidare är det bara att drömma och planera. Det är också en del av resan.

Titta gärna i helskärm och HD 1080p!

[youtube=https://youtu.be/QtAQGiF5I28]

0 kommentarer

 • annepauline

  Vilken härlig video du gjort! Det måste ha varit helt fantastiskt att se vattenfallen. Jag tycker att det är extra trevligt att du här och där filmar djur.

  • PJ

   Just sådana små avbrott med annat än bara vattenfallen gör videon intressantare. Jag hade gärna haft med ytterligare djur och blomster. Bl.a. fannns mycket fjärilar där men jag lyckade inte få med någon på ett bra sätt. De fladdrade omkring hela tiden och var inte allas intresserade av att bli filmade.

 • Ellen

  Har för mig att du skrivit att du ska göra en roadtrip i dom norra delarna av Sverige. Då gissar jag på att du ska åka till Hällingsåfallet, som är hur häftigt som helst! Alldeles i närheten går Björnvägen, det är en vägsträcka som går genom ett av dom björntätaste områdena i Sverige. Naturligtvis finns det även älg och en hel del andra vilda djur att se. Är man i närheten av Hällingsåfallet kan man ju lika gärna fortsätta norrut och åka över Stekenjokk, en väg som går rakt över fjället. Efter 1:a juli får man gå utanför vägen (fågelskyddat innan) bara att knalla rakt ut i fjällvärlden! Ha,ha, vilken reklam det här blev för Jämtland men eftersom jag bor granne med allt det här vackra så får jag väl bli liiiite lokalpatriot utan att nån tar illa upp 🙂

 • Ellen

  Nu skojar du väl? Jag tänkte bara passa på att göra reklam för min vackra hembygd 🙂 Glömde att berätta att dom just nu håller på att ploga upp vägen över Stekenjokk, den är stängd över vintern och öppnar i början av juni. Snöplogkanterna är 4 – 5 meter höga! Googla på det så får du nog upp en film, det är bra mäktigt och att dom kan hitta åt vägen under all snö! Lite kuriosa: Charlott Kalla tränar just nu där.

  • PJ

   Nähä, det gör jag inte. Skojar. Precis det som du skrev om i förra kommentaren planerar jag att göra. Att se björn i vilt tillstånd hade varit resans höjdpunkt men det lär jag nog inte få se. Björnvägen kommer jag dock inte att åka utan en annan mindre väg, inte långt ifrån. Jodå, årets plogfilm av Stekenjokk har jag tittat, redan förra helgen när Västerbottens-Kuriren hade den på sin hemsida. Häftigt höga snökarmar. Hoppas det mesta är borta tills jag åker där. Så du bor någonstans där i närheten? På första parkett.

 • Ellen

  Jag bor i kommunen, har ca 14 mil dit upp. Alltså ett stenkast när man bor här ;). Roligt att du ska besöka de här trakterna! Det finns naturligtvis ännu mer än tidigare nämnda att se, Välkommen hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »