Allehanda

Elin Jonsson på scen i Miklagård (Umefolk 2019)

När jag besökte Umefolk för drygt tre veckor sedan spelade jag in en del videos. Det hela började på fredagskvällen med Allspel. Hela scenen var full med folk som visade bitar av vad som komma skulle och stämningen var på topp. Salen på Idun teatern var i det närmaste fullsatt och jag hade fått en bra plats.

Jag valde min plats efter att en del folk satt sig. Detta gjorde att jag kunde välja en plats bakom en mera kortvuxen person. På så sätt fick jag bra insyn mot scen och möjlighet att ta bilder och filma. Alternativet var att jag skulle ha satt mig redan i ett tidigt skede med risk att en ovanligt lång man sätter sig precis framför mig eller en dam med stor volym i håret. Svårt att då byta plats om det börjar fyllas på med folk.

Jag tog en del videos av Allspel och hade tänkt klippa ihop en video men vid närmare titt på YouTube upptäcker jag att det redan finns en hel del videos från årets Allspel med god kvalité så då beslöt jag inte göra en egen video på YouTube. I princip borde nästan hela Allspel finnas på Tuben för den som är intresserad.
Många Allspel  på YouTube

Istället koncentrerade jag mig på en video med Elin Jonsson, hon som använde en loopmaskin. En duktig spelkvinna och med mestadels egna låtar som hon spelade på fiol. Elin kom till min kännedom när jag hittade en video på YouTube där hon spelade med i gruppen RIM och låten Yrsnö, en låt som sedan blev en av mina absoluta favoriter. RIM uppträdde också på Urkult 2017 och naturligtvis var jag på plats.

Men nu var det Elin som ensam stod på scen i Miklagård och spelade sin egen låt ”Åka spark” medan jag fick plats på främsta raden. Mestadels lyssnade jag men några videos tog jag och fick också en och annan lyckad bild. Varsågod här är den! – (Klicka på YouTube nere i högra hörnet som kommer ni till YouTube och större bild)

En stillbild på Elin passar väl också.

 

2 kommentarer

 • hasse

  Hej. Ser med spänning fram emot framtida torsdagslunchrapporteringar här på bloggen.

  ”Matin je jo halva föödon”

  En försynt fråga: Är klubben då en renodlad herrklubb,eller ?

  • Per

   Vi skall se om vi inte imorgon kan åstadkomma en liten rapport från Torsdagsklubbens möte.

   Oftast är vi fyra herrar men någon gång emellanåt infinner sig också någon dam från byn eller med rötter från byn. De tillhör väl inte den innersta kretsen men vi sitter vid samma bord om det är möjligt. Dock är alla välkomna att ansluta till sällskapet oberoende av kön, politisk och religiös ståndpunkt, bara det finns en rolig och dråplig historia att berätta eller lite allmänt skvaller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »