Allehanda

Funderingar en regnig lördag i juni

Regn, regn och åter regn har vi upplevt och kommer att få mer av det närmaste dygnet. Inget vidare sommarväder men vi får hoppas att de fina dagarna sparas till midsommar och kanske längre fram. Bra väder för att sitta inne och planera det sista av min kommande road trip i Norrland senare i sommar. Det mesta är klart men de två sista dagarna är ännu inte helt spikade.

Det finns skäl att påminna sig om resans syfte och ett sådant är att få fina bilder. En fotoresa. Men också att träffa intressanta människor som har något att berätta. Norrland är fullt av vackra vyer, mycket skog, vatten och fjäll. Och min högsta önskan är att få se en björn i vilt tillstånd men på säkert avstånd; en dröm som knappast går i uppfyllelse.

Jag fick igår beröm för mina norrlandsbilder och det värmer. På Flickr har jag en hel del bilder från denna vackra del av vår värld och fler hoppas jag kunna fånga i min fotografiapparat. Flickr är samlingsplats för mina bästa bilder. Där vet jag att de finns även om alla min hårddiskar pajar och där kan även andra ta del av bilderna. Egentligen borde alla som har fotografering som hobby ha en fotosida på nätet med sina samlade bilder!

För tillfället finns också tre av mina bilder på en fotoutställning på Vörå huvudbibliotek. Jag inspekterade utställningen igår och den fick godkänt även om inga namn på fotograferna var utsatta. Lite synd för bibliotekarien sade att flera hade frågat vem som tagit bilderna men det kunde hon naturligtvis inte svara på. Vi som ställer ut bilderna är deltagarna i den fotokurs som jag deltog i senaste vinter. 7 fotografer borde det vara och sammanlagt 18 bilder. Gå och se utställningen, ni som har vägarna förbi i sommar! Ni andra får nedan ta del av de tre bilder jag har på utställningen. Håll till godo!

Lite sugen har jag också blivit på att uppgradera till en fullformat-kamera. Går på drygt ett par tusen europenningar med objektiv inkluderat men hobbys får kosta, heter det. Samtidigt kryper ett bilköp allt närmare så det gäller att hålla i slantarna.

Brunte har 20 år på nacken och har tjänat mig troget men någon gång skall även han hädan trots att han igår klarade besiktningen med glans. Det jag funderar på är en kombi av något slag, kanske en från Volvo-släktet av vilket också Brunte är. Vi får se nästa sommar vad som då sker; det är ju inte bara bilbyte som då är aktuellt utan också något mera livsomvälvande.

2015-11-16 Första lilla snön 010mod
Min utsikt från köksfönstret i november i fjol.
2015-12-23 Hellnäs 004-1
Hellnäs i decemberljus.
2015-08-01 Delphine Porcherot
Denna fiolspelande dam som jag fick på bild i somras visade sig vara en fransyska med det vackra förnamnet Delphine.

0 kommentarer

 • Ellen

  Vet ju inte vilken väg du tänker färdas men OM du åker förbi här så undvik väg 342, en del av Vildmarksvägen. Den håller på att byggas om, från Alavattnet och ett antal mil norrut är den riktigt usel! Många har fått punktering och andra problem där. Alternativa vägar finns ju. Väldigt fina bilder du tar! Hoppas du får en fin resa genom vårt vackra Norrland!

  • PJ

   Aj, aj, det var just den vägen hade tänkt köra en bit och sedan svänga av mot Norråker. Nu får jag tänka om för vägbygge är kanske inte det optimala för semesterkörning. Någon annan mera lämplig väg mellan Strömsund och Norråker? En natt kommer jag att stanna i Stömssund. Kan behövas en natt på hotell efter tre dagar på festival. 🙂

   • Ellen

    Du kan ta 45:an och åka mot Hoting, därifrån finns det två vägval till Norråker. Det finns en bra sida på nätet, kartsök och ortnamn, den använder vi ofta när vi är ute på äventyr 🙂 det går nästan att se minsta kostig på den! Kul att du kommer till Strömsund, hör gärna av dig om du får en stund över, jag kanske kan guida dig till nåt som är värt att se här 🙂

    • PJ

     Ja, det får väl bli den vägen då även om jag körde den ifjol på norra sidan Tåsjön. Kanske jag skulle testa den väg som går på södra stranden av Tåsjön detta år? En mindre väg och inte så många samhällen om jag förstått saken rätt. Tack för tipset om kartsidan! Mycket bra och detaljrik. Egentligen flera olika kartor.

     Det vore kul att råkas. Tiden lär vara begränsad eftersom jag kommer dit mot kvällssidan. Men jag hör av mig när det närmar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »