Allehanda

Meningen med livet

Meningen med livet, passar ett sådant inlägg en nyårsafton anno 2015/16? Uppriktigt sagt har det inte hänt så mycket denna kväll som skulle prestera ett mera stålande inlägg med tanke på aftonens dignitet. Trots att meningen med livet är en av mänsklighetens största frågeställningar har jag mest suttit och slösurfat, druckit en öl och käkat rökt lax denna kväll. Gott så!

Ginas Värld besökte tidigare i höst 25-åriga Helena Partapuoli som bor i Årosjokk, en by med 14 invånare strax utanför Kiruna. Helena är same och sysslar mest med renskötsel. Gina Dirawi är TV-aktör, stadsmänniska och var senast årets julvärd hos SVT, ett av mediavärldens mest prestigfyllda uppdrag.

Gina verkar lite vilsen bland alla köttbitar, smällkall vinter och praktiska göromål som är Helenas vardag. Hon gör dock sitt bästa inför denna storslagna natur och dess innebyggare. 21:30 in i inslaget ställer Gina frågan: ”Vad skulle ni säga är meningen med livet?” – Helena svarar tvärsäkert och utan tvekan: ”Meningen med livet är att man skall må bra!”

Tänk ett så enkelt och självklart svar på denna existentiella fråga! Vi skall må bra! Jag höll på att trilla av stolen inför detta faktum som Helena levererade liksom i förbifarten. Jag kan inte annat än beundra en så stark och självständig kvinna som Helena är med all den insikt hon har!

Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi alla skall må bra kommande år 2016, något som tyvärr är en utopi, men vi kan göra vårt bästa och vi kan dela med oss!

Gott Nytt År 2016!

2015 en sista kväll
Nästa morgon är 2016!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »