Allehanda

Jordnära och rönnbärshögt

Jag har i ett par veckors tid suttit ganska ofta vid datorn och redigerat de bilder jag samlade på mig när jag körde min Roadtrip i Norrland i början av augusti. Nu är den mesta redigeringen klar och jag kommer att påbörja ett urval och märkning med copyright för att så småningom ladda upp dem till min Flickr-sida på nätet. När så är klart får jag väl ge en vink här på bloggen; för ni vill väl se?

Till dess får ni nöja er med lite jordnära bilder på vad som finns i skog och mark just nu, alldeles här nära. Inget spektakulärt utan en stilla påminnelse om vad hösten har att bjuda i både färgprakt och nytta.

2016-09-02-havtorn-010
Havtorn, något av det nyttigast man kan hitta på stranden. Och surast!

2016-09-04-015
Blåbär är också nyttiga och bra mycket godare.
2016-09-04-009
Svamp är också jordnära men om dessa går att äta är jag högst osäker på. Prydliga var de dock på sin stubbe.
2016-09-04-ronnbar-021
På något högre höjd än jordnära finns rönnbären. Gelé kan man t.ex. göra av dem.

2016-09-04-lingon-017
Och till sist, skogens konung bland bären, lingonet!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »