Allehanda

Sommarvärdar i P1 2020

Årets Sommarvärdar i P1 presenterades igår och jag kastade mig förväntansfull över listan med hela 58 namn. Vilka är de, vad har de att berätta? Musiken?

Vanligtvis brukar jag genast hitta ett antal intressanta namn bland P1:s sommarvärdar men i år blev det något fattigt. Förvisso en del kända namn men de flesta var mig tämligen okända.

Dock fanns där två som jag bara måste lyssna på: Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Laleh Pourkarim! De är mina personliga favoriter.

Vi kollar i övrigt vad jag kan tänkas vara intresserad av:

20.6 Greta Thunberg, klimataktivist. Hon är en kändis med en mission. Jag uppfattar henne som lite torr och nästan tråkig. Kommer hennes prat i P1 att ge en mera levande och intressant bild av henne personligen?

22.6 Ulf Lundell, musiker, författare, bildkonstnär. En av Sveriges stora musiker och tillika författare.

24.6 Anders Tegnell, infektionsläkare, statsepidemiolog. Sveriges unika vägval i bekämpandet av Covid-19 kan vara intressant att höra berättas om. Något nytt eller blir det en sammanfattning?

29.6 Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, sångare, låtskrivare. Ja, en favorit. Kommer han att berätta om himla-hunden?

9.7 Eveline Jacobson, specialistsjuksköterska. Blir det bara död och elände hon berättar om eller blir det in intressant inblick i ett viktigt yrke?

7.8 Martin Hägglund, filosof, litteraturforskare. Hmm… lite filosofiska funderingar kan inte skada om det framförs på rätt sätt.

16.8 Laleh Pourkarim, artist, producent, låtskrivare. Henne har jag kanske störst förväntningar på. Hon sommarpratade också 2009. Kanske idé att lyssna på det programmet först? Kommer det att bli stor skillnad mellan de båda programmen?

Oj, det blev inte så många ändå fast antalet att välja bland var stort. Kanske jag missat något guldkorn? Tipsa mig gärna! Vilka kan du tänka dig att lyssna på efter att du kollat listan i ned stående länk?


Här är årets Sommarvärdar – Sveriges radio
Laleh Pourkarim, sommarvärd 2009 – Sveriges radio

 

En bild från 2009. Var befann jag mig i juli 2009? Kanske inte helt lätt men jag ger ett par ledtrådar. Här finns högar å å. Upps, där höll jag på att försäga mig.
Ristningar i sten, kanske den tidens sommarprat?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »