Språk/Språket

Några snögubbar till

När jag ändå har bilder på alla snöskulpturerna så kan jag väl visa upp de som ännu inte framträtt här på bloggen. Egentligen var alla fina och borde ha fått något slags pris men sådant är livet, alla kan inte vinna. Allt är förgängligt och inte minst dessa skulpturer som idag drabbats av en rejäl blida.

Många åker över till Umeå för att handla och det är väl helt ok. De stora kedjorna Hennes & Mauritz och Dressman med flera finns i snart sagt alla länder och städer så det är kanske inte därför folk åker över. Men det finns i Umeå en antal mindre specialaffärer och de om något är värda att besöka.

En sådan är Eljest vid Vasaplan där lokalbussarna stannar. Hantverk, prydnadssaker, textilier, tavlor, sylt och saft, böcker mm. Affären ligger vägg i vägg med turistbyrån, Visit Umeå.

Jag är inte mycket för att handla men en påse Skolekridt brukar jag få med mig från färjan. Dock inte handlad på krita! Även om jag inte är någon godisråtta så är ändå Skolekridt mitt favoritgodis. Finns förresten Skolekridt på landbacken? Jag tycker mig inte ha sett detta i hyllorna. Och länge stannar de inte hos mig.

Och ert favoritgosdis är?

eljest-umea-2017-02-11-055
Eljest, affären med det lilla extra 
eljest-umea-2017-02-11-056
Snön lyste med sin frånvaro.

umea-2017-02-11-031
Vilopaus på en sköldpadda. Simma lugnt.
umea-2017-02-11-045
Mycket pillemoj innan denna var färdig. Oundvikligt hette verket.
umea-2017-02-11-008
Detta är Trolltider 

umea-2017-02-11-005
Eldens tid. Ni ser väl brasan som de sitter och värmer sig vid?

0 kommentarer

  • annepauline

    Jag tycker allra bäst om Trollkungen.
    Godis? Hm, jag äter ytterst sällan godis men om jag gör det så blir det choklad. Geisha till exempel…

    • PJ

      Ja, Trollet är fint, med egen tron och krona. Ah, Geisha, det åt jag förr också och för inte så länge sedan köpte jag en platta men jag vet inte, den smakade inte riktigt som förr. Jag tror jag avstår från godisköp nu ett tag och gör slut på mina Skolekridt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »