Allehanda

Inte så dåligt ändå

Jag vill inte påstå att jag är den mest optimistiska personen som finns; som alltid hurtfriskt hojtar ”kom igen nu”, ”bakom molnen skiner solen” eller ”bättre sent än aldrig”. Vid närmare eftertanke är jag dock mera positiv än dyster till min person. ”Det är sällan så dåligt att det inte kunde vara sämre” är mera min paroll. Med det menar jag att med lite eftertanke är det nog inte så dåligt ändå. Förnöjsamhet.

Gamla moster bor nu på ett äldreboende och jag har lovat mig själv att försöka hälsa på henne så ofta som möjligt. Hon har inga egna barn. Igår besökte jag henne och då fann jag till min glädje även kusin L på plats. Hon satt på sängen tillsammans med moster, hennes faster, och höll henne i handen. Så vackert och innerligt.

Snart blev jag varse om ljud från toaletten och vem dyker upp i dörren om inte morbror H, min kusins far. Visserligen på kryckor men med ett ståtligt skägg, kepsen bakfram och en Garfield-t-shirt under läderjackan. Inte dåligt för att ha en sådan morbror.

Jag tittade för någon tid sedan på en video där även min röst hördes och det slog mig hur lik min röst är morbror H:s. Jag vet inte om någon annan lagt märke till det men så tycker jag. Mest vanligt är att utseende och temperament jämförs mellan släktingar.  Oooo, titta så lik lillan är farmor eller det är nog ditt humör som han ärvt. Det sista ofta när något vredesutbrott inträffat hos nya generationen.

Morbror H uppfattar jag som optimistisk, den som seglat iväg lite längre och provat på ett och annat. Ett minne jag har som barn var när morbror H hade varit på danstillställning och det efteråt diskuterades lite klammeri med farbror polisen. I bilen som han körde fanns en transistorradio och polisen var högst intresserad av om det fanns licens på apparaten. Hur det var med den saken minns jag inte men den tiden fordrades licens på radioapparater. Viktiga saker! Små grytor hade också öron.

Dagen har varit regnig och vad passar då bättre än att jobba och tjäna en slant extra. Så kan man se det optimistiskt. På kvällsidan kom ännu en regnby men regnbågen lyste tillfälligt upp himlen. Ännu ett himlafenomen som likt norrsken som är värt att begapa. Det gäller att se det vackra i naturen även om regnet spiller ned eller kölden knäpper i knutarna en kall januarinatt.

hearth
Rester på mitt köksgolv efter senaste gräsklippning i vått väder. Vadå? Det är ju ett hjärta!
rainbow
Visserligen hänger regnet i luften men nästan en dubbel regnbåge och så grönt det är i träden. Det gäller att se det positiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »