Allehanda

Däckad

Det har visst gått en hel vecka sedan jag sist hördes av med ett inlägg. Förklaringen är enkel: jag har varit/är sjuk. Visserligen på bättringsvägen men än finns en bit kvar att gå innan jag är helt frisk.

Förra söndagen, dagen efter vandringen runt Bodvattnet, som jag ännu inte hunnit skriva och berätta om, slog feber och torrhosta till. Ovanligt för jag har sällan feber. Burana plockades fram men det hjälpte inte på måndag när febern steg till närmare 40. En hemsk dag.

Sedan stabiliserade sig febern kring 38 och igår besökte jag hvc där jag undersöktes av både specialsköterska och läkare. Pneumoni vilket torde betyda lunginflammation. Antibiotika skrevs ut och redan nu känner jag en klar förbättring även om febern inte har släppt helt och hostan finns kvar.

Sådant är läget. Veckan har varit synnerligen tråkig med mest sömn och lite bokläsning men även det var jobbigt. I morgon var jag anmäld till en workshop med fotografen Christoffer Relander i Vasa men den blev jag tvungen att avstå från. Synd, för det hade varit en intressant teknik att lära sig i fotograferandets konst. Nu är det bara att vila och ta det lugnt samt hoppas att jag kan jobba på måndag. Vi håller tummarna!

Oravais Hälsovårdscentral; här blev jag väl omhändertagen och noga undersökt. Vi får vara glad att vi har så bra sjukvård som vi har. Hur det blir i framtiden efter alla reformer och långdanser vet vi inte. –  Visst Närsjukhus heter det nu för tiden om man skall vara modern och korrekt.

0 kommentarer

  • Leya

    Usch, krya på! Hoppas vanlig lunginflammation – själv åkte jag för några år sedan på en ovanlig variant, som jag inte riktigt repade mig ifrån på ett halvår. Totalt orkeslös och hostig.

    • PJ

      Tack! Ja, det finns tydligen olika varianter av lunginflammation. Jag hoppas att jag inte råkat ut för din besvärliga sort som sitter i länge. Hosta har jag och trött är jag men jag hoppas på snabb bättring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.